Sallata Saint Tropez 0 96

Duket kaq e komplikuar, por në fakt është fare e thjeshtë, e mbi të gjitha tej mase e shijshme. Mund ta përgatisni në shtëpi dhe ta shijoni në verandë me një gotë vere.

Përbërësit:

  • 4 domate të freskëta
  • spec jeshil
  • qepë e kuqe
  • 1 kastravec
  • 8 ullinj
  • 1 vezë e zier
  • 4 sardele
  • Koper dhe majdanoz
  • Kripë dhe piper i zi
  • Lëng limoni
  • Vaj ulliri ekstra i virgjër
  • 1 degëz rozmarinë
  • 1 degëz borzilok
  • Hudhër
  • Përgatitja:

Të gjitha erëzat i vendosim në një kavanoz: hedhim në fillim vajin e ullirit të cilin e përzjejmë me borzilok, rozmarinë dhe lëng limoni. Shtojmë piperin e zi, koperin dhe hudhrën, e më pas kokrrat e ullinjve dhe një spec jeshil të prerë hollë. Të gjitha i lëmë një natë të qëndrojnë në frigorifer. Të nesërmen janë gati.

Vendosim dy vezë në zjarr dhe e ziejmë fort. I heqim guackën dhe e ndajmë në dy pjesë.

Mbushja:

Marrim domatet, të cilat duhet të jenë të forta. I pastrojmë pjesë e brendshme dhe i lëmë të kullojnë. Vazhdojmë me mbushjen. Fillomisht duhet të pastrojmë kastravecin të cilin e ndajmë në feta të holla, rreth së cilës vendosim një sardele konserve. E fiksojmë brenda domates, shtojmë më pas me lugë të gjithë përbërësit që kemi vendosur në kavanoz, disa fije qepë të kuqe dhe erëza sipas dëshirës.

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *