50 vite kalendar Pirelli në një vepër të vetme

View Gallery
7 Photos
50 vite kalendar Pirelli në një vepër të vetme
Foto Arthur Elgort 1990

50 vite kalendar Pirelli në një vepër të vetme
Foto Hans Feurer, 1974

50 vite kalendar Pirelli në një vepër të vetme
Foto Harri Peccinotti 1969

50 vite kalendar Pirelli në një vepër të vetme
Kalendari Pirelli

50 vite kalendar Pirelli në një vepër të vetme
Foto Mario Sorrenti 2012

50 vite kalendar Pirelli në një vepër të vetme
Foto Patrick Demarchelier 2005

50 vite kalendar Pirelli në një vepër të vetme
Foto Uwe Ommer, 1984

Në karrierën e një fotografi të realizosh një kalendar Pirelli është një bekim. Dhe në fakt, në gjysmë shekulli, janë gjithë fotografët më të mirë që kanë krijuar legjendën Pirelli.

Përpara objektivëve të tyre, femrat më të bukura të botës, një sensualitet në piedestal, një himnizim i trupit të femrës. Për 50 vite të kalendarit, shtëpia botuese Taschen publikon një retrospektivë të plotë të arkivave të kalendarit.

Një okazion për t’u rikthyer në këto klishe të lirisë pa kufij dhe të erotizmit galopant në disa nga fotot më të bukura të planetit. I pasuruar me imazhe të censuruara, foto të mbrapaskenave dhe edicioni i pabotuar i vitit 1963, do të prodhohet në edicion të limituar prej 1000 ekzeplarësh. Por do të ketë edhe një edicion standard që do të jetë i disponueshëm në library.No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.