10 Udhëheqësit e Mendimit global

View Gallery
5 Photos
10 Udhëheqësit e Mendimit global
Orhan Pamuk

10 Udhëheqësit e Mendimit global
Papa Francesco

10 Udhëheqësit e Mendimit global

10 Udhëheqësit e Mendimit global
Muhammad Yunus

10 Udhëheqësit e Mendimit global
PAULO COELHO

Paulo Coelho renditet i dyti në listën e Udhëheqësve të Mendimit global për vitin 2015, në të cilën maten zërat më ndikues të botës, që do të thotë ata që ndryshojnë mënyrën sesi mendojmë dhe sesi përhapen idetë. Instituti “Gottlieb Duttweiler” dhe gazeta “The WorldPost”, në bashkëpunim me studiuesin e Institutit  të Teknologjisë së Masaçusetit, Peter Gloor, kanë identifikuar paqebërësit më të rëndësishëm të bashkëbisedimit ndërbotëror. Idetë e mëdha mund të ndryshojnë botën, dhe këta mendimtarë kontribuojnë me idetë e tyre. Idetë e mëdha dhe të mprehta kanë dy gjëra të përbashkëta: duhet të mendohen nga njerëz dhe më pas të shpërndahen. Disa nga njerëzit më me ndikim janë:

  1. Papa Françesku
  2. Paulo Coelho
  3. Muhammed Yunus
  4. Orhan Pamuk
  5. Edward Snowden
  6. Umberto Eco
  7. Richard Dawkins
  8. DaLai Lama

Nga Toena

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.