5 sekrete për të zgjatur jetën në çift

View Gallery
6 Photos
5 sekrete për të zgjatur jetën në çift
5 sekrete për të zgjatur jetën në çift

Smiling couple

5 sekrete për të zgjatur jetën në çift
PHNKY442023.jpg

Couple lying face to face on the bed

5 sekrete për të zgjatur jetën në çift
ISOIS099004W.jpg

Couple dancing at home, high angle view

5 sekrete për të zgjatur jetën në çift
CURIS09AO6TC.jpg

Family making a toast at birthday party

5 sekrete për të zgjatur jetën në çift
Woman being caressed

Woman being caressed

5 sekrete për të zgjatur jetën në çift
AUR3896800008.jpg

Couple jump from a truck in a parking lot.

“Shkenca e çifteve që zgjasin”, libri i Werner Bartens, mjek dhe shkencëtar, ka bashkuar në një vëllim të vetëm të gjitha studimet për jetën në çift, i sigurt se lumturia dhe harmonia në çift është e arritshme me pak ndihmë nga ana e shkencës. Ja 5 këshilla të cilat mund t’i vini në zbatim menjëherë:

  1. Çdo 4 vjet dashurohuni sërish me partnerin tuaj

Pas 4 vjetësh, monotonia seksuale bën që dopamina të çlirohet në sasi të vogël; terapistët këshillojnë që 4 vjet pas lidhjes në çift, të nisni një aventurë të re, por me partnerin tuaj; njësoj si të ishte një takim i parë, një fundjavë bashkë duke u larguar nga rutina.

  1. Mbahuni përdore

James Coan, nga Universiti i Virginia ka ekzaminuar reagime të ndryshme cerebrale për të kuptuar çfarë ndodh me trurin tonë kur mbajmë përdore dikë. Ja rezultati: të kapesh përdore redukton ndjenjën e rrezikut dhe ka një efekt përforcues në funksione të tjera.

  1. Mbaje gojën mbyllur

Markus Heinrichs, nga universiteti i Friburgo, thotë se mënyra më emirë se si burrat mund të ndihmojë partneret e tyre në një situatë stresuese është t’u bëjnë një masazh dhe ta mbajnë gojën mbyllur.

  1. Mos u sforconi të kuptoni parterin

Nuk është domosdoshmëri që partnerët të kuptohen. Përkundrazi, sipas psikologëve të universitetit të Tennessee, nëse meshkuj sforcohen të kuptojnë mendimet dhe gjendjen shpirtërore të partnereve, cilësia e marrëdhënies përkeqësohet.

  1. Harrojeni intimitetin

Shkencëtarët kanë vlerësuar se miqtë dhe familja kanë efekte pozitive edhe për jetën në çift. Julianne Holt-Lunstad, nga Brigham Young University, Utah, thotë se nëse një individ është i lidhur me një grup dhe ndihet përgjegjës për të tjerët, ka një qëndrim më të përgjegjshëm edhe ndaj vetvetes.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.