Irani para revolucionit; look-u i grave në vitet ‘70

View Gallery
10 Photos
Irani para revolucionit; look-u i grave në vitet ‘70
Bored Panda

Irani para revolucionit; look-u i grave në vitet ‘70
Bored Panda

Irani para revolucionit; look-u i grave në vitet ‘70
Bored Panda

Irani para revolucionit; look-u i grave në vitet ‘70

Irani para revolucionit; look-u i grave në vitet ‘70

Irani para revolucionit; look-u i grave në vitet ‘70

Irani para revolucionit; look-u i grave në vitet ‘70

Irani para revolucionit; look-u i grave në vitet ‘70

Irani para revolucionit; look-u i grave në vitet ‘70

Irani para revolucionit; look-u i grave në vitet ‘70

Nga minifundi te burka. Në 1979, ‘revolucioni islamik’ do të ndryshonte përgjithmonë  jetën dhe zakonet e Iranit. Një hap prapa për vendin deri në atë kohë laik dhe filoperëndimor, ku gratë sapo kishin nisur të fitonin lirinë, edhe në të veshur. E tregojnë revistat e modës të mbledhura nga ‘Bored Panda’, në kontrast të plotë me ligjet e Kuranit që veprojnë sot, sipas të cilave, flokët, qafa dhe krahët e femrave duhet të jenë detyrimisht të mbuluara. Këto foto të së shkuarës, të paktën 40 vjet më parë, tregojnë vajzat e kopertinave të revistave që kanë jetuar ëndrrat e një kohe tjetër, e cila nuk është kthyer më kurrë.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.