11 fakte për njohur Burberry

View Gallery
15 Photos
11 fakte për njohur Burberry
Thomas Burberry

11 fakte për njohur Burberry

11 fakte për njohur Burberry

11 fakte për njohur Burberry

11 fakte për njohur Burberry

11 fakte për njohur Burberry

11 fakte për njohur Burberry

11 fakte për njohur Burberry

11 fakte për njohur Burberry

11 fakte për njohur Burberry

11 fakte për njohur Burberry

11 fakte për njohur Burberry

11 fakte për njohur Burberry

11 fakte për njohur Burberry

11 fakte për njohur Burberry

 1. Historia e Burberry ka filluar në vitin 1856, kur 21-vjeçari Thomas Burberry, nga një ndihmës-shitës i një dyqani stofrash, hapi dyqanin e tij në Hampshire të Anglisë.
 2. Burberry ishte emri origjinal, por kompania u quajt Burberrys, pasi shumë tregëtarë u vetquheshin Burberrys e Londrës. Ky emër gjendet në produkte të vjetra të Burberry.
 3. Në vitin 1891 u hap dyqani i parë në Haymarket në Londër, ndërtesë e cila ekziston ende edhe sot, madje deri para pak kohësh ishte selia qëndrore e koorporatave të Burberry.
 4. Në vitin 1901, logos së kalorësit me kale, mbi flamur iu shtua fjala latine “Prorsum” që do të thotë ‘Përpara’, dhe që atëherë vijon të jetë e regjistruar si markë tregtare.
 5. Marka e njohur britanike ka veshur Roald Amundsen, njeriun e parë i cili arriti në Polin e Jugut dhe 3 vjet më pas Ernest Shackleton përgjatë ekspeditës së tij në Antarktidë.
 6. Në vitin 1914 Burberry u autorizua nga Ministria e Luftës të dizenjojë ‘pallton llogore’ për ushtarët në kushtet e luftës, e cila më pas u bë mjaft popullore mes civilëve.
 7. Burberry ka 4 nënmarka: Burberry Prorsum, Burberry London, Burberry Brit, Burberry Sport dhe dy linja për tregun japonez, Burberry Black Label and Burberry Blue Label.
 8. Produktet dallohen për linjat e pastra, stilin klasik dhe ngjyrat tradicionale: copat me katrore standarde të kësaj marke kufizohen nga vishnja, e zeza, bezha dhe e bardha.
 9. Pallto gaberdinë u shpik nga Burberry: ajo dallon për stilin dhe ngjyrën e saj unike, formatin e lidhjes dhe numrin i butonave, pa harruar që fytyrat reklamuese janë angleze.
 10. Çdo grua dëshiron qoftë edhe një çantë me katroret e famshme të markës britanike, sepse janë vërtet unike: format kanë ndryshuar, por gjithnjë i referohen modelit ‘doctor bag’.
 11. Klientët historikë janë: Winston Churchill, Ronald Reagan dhe George Bush, por edhe personazhe si: Humphrey Bogart dhe Paul Neëman, madje dhe Mbretëresha Elizabeta II.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.