10 ushqime antistres

View Gallery
10 Photos
10 ushqime antistres
Çokollata e zeze

10 ushqime antistres
Selino

10 ushqime antistres
kamomil

10 ushqime antistres
jamball

10 ushqime antistres
laker

10 ushqime antistres
Hudher

10 ushqime antistres
Vaj ulliri

10 ushqime antistres
Peshk

10 ushqime antistres
Fruta pylli

10 ushqime antistres
Arra

Ushqimi është një nga kënaqësitë më të mëdha të jetës. Nëse të ngrënit keq është i dëmshëm, është po aq e vërtetë gjithashtu se shqetësime si ankthi, depresioni dhe stresi mund të luftohen edhe në tavolinë.  Janë të shumtë ekspertët që vitet e fundit kanë evokuar se ushqimi i duhur është eliksir i një jete të shëndetshme.

Një prej tyre, studiuesja britanike, Charlotte Watts ka shkruar edhe një libër, “The de-stress effect”, ku flet për dekalogun  e ushqimeve antistres,  përfshirë disa ushqime të mahnitshme, të tilla si hudhër dhe çokollatë e errët, por edhe selino, kamomil, lakër, vaj ulliri, vaj peshku, arra dhe manaferra. Ekspertja shpjegon, për çdo produkt, cilat janë elementet që e bëjnë atë një mburojë kundër ankthit dhe tendosjes që vjen nga jeta frenetike. Ja 10 ushqime që luftojnë stresin:

1. Çokollata e zeze
2. Selino
3. Kamomili
4. Jamball
5. Lakër
6. Hudhër
7. Vaj ulliri
8. Peshk
9. Fruta e pylli
10. Arra

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.