Shfarani… erëz jetëzgjatëse! 0 16

Erëz kundër kancerit, e mirë për tretjen, antioksidues… prej disa vitesh shafrani i Indisë zë vendin e parë në podiumin e bimëve mjekësore.

Antioksidues i fortë

Kjo erëz e verdhë që vjen nga India, i mundëson trupit të luftojë kundër radikalëve të lirë, substanca në origjinë të plakies së qelizave, parandalon disa sëmundje dhe vonon plakien.

Një anti-inflamator i vërtetë

Aktualisht kjo është vetia e vetme e shafranit të vërtetuar nga shkencëtarët. Është falë këtij roli anti-inflamator që kjo erëz është bërë e famshme për shkak të përdorimit në rast sëmundjesh inflamatore apo dhimbje të kyçeve.

Ndihmon në tretje

Duke stimuluar sekrecionet e mëlçisë, shafrani ndihmon në tretje. Madje me të njëjtin mekanizëm, ai ndihmon në mbrojtjen e faunës. Por nuk duhet ekzagjeruar duke e përdorur në sasi të mëdha sepse trupi nuk e duron dot.

Erëz kundë kancerit?

Por ja argumenti më i përdorur për të promovuar shafranin e Indisë. Studiuesit kanë pranuar se kjo erëz është një agjent parandalues i kancerit, por në të kundërt nuk ka veprime terapeutike që mund ta provojnë.

Si ta konsumoni

Në kuzhinë: këtë erëz e përdorim për t’i dhënë shije pjatave të ngrohta apo edhe sallatave. Meqënëse shafrani është i vështirë për t’u tretur zakonisht shoqërohet gjithnjë me piper. Nga kjo erëz zgjidhni kryesisht pjesët e rrënjve, nëse nuk e keni marrë pluhur të gatshme.

Në zierje: Pas një darke që peshon pak, vendosim ca rrënjë për të zier dhe më pas i filtrojmë. Kini parasysh që ka një shije pak të hidhur.

Si lëng: Shrydheni dhe mbajeni në të ftohtë për të ruajtur vetitë, mund ta konsumoni me fruta ose perime. Mund ta gjeni edhe të gatshëm në framaci.

Si kurë: Merrni kapsula të gatshme që mund t’i gjeni në farmaci dhe përdorini për një muaj minimumi për të larë mëlçinë.

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *