Çaji jeshil: Një ilaç bio!

Për mijëra vjet, çaji jeshil është përdorur si ilaç alternativ për të kuruar disa sëmundje. Çaji jeshil  sjell shumë përfitime në shëndet, ja disa prej tyre.

Mbron shëndetin e trurit- Sipas studiuesve në Univerzitetin e Bazelit, Zvicër, çaji jeshil nëse konsumohet në mënyrë të rregullt përmirëson kujtesën dhe funksionet e tjera të trurit. Çaji jeshil nxit komunikimin midis lobit ballor dhe lobit parietal.

Padandalon dhe trajton diabetin- Caji jeshil përmban polipenolis dhe poliakraide, elemente të cilat ulin nivelin e sheqerit në gjak. Çaji jeshil pengon prodhimin e tepërt të glukozës.

Përmirëson shëndetin oral- Caji jeshil mbron mishrat e dhëmbëve dhe dhëmbët. Çaji jeshil është i pasur me antioksidantë që eleminojnë inflamacionin e gojës dhe bakteret e dëmshme.

Ju ndihmon të bini në peshë- Caji jeshil rrit metabolizmin dhe djeg yndyrën. Ai ju ndihmon të bini në peshë dhe ju rrit nivelet e energjisë.

Parandalon rënien e flokëve-  Caji jeshil është i pasur me vitaminë B. Kjo vitaminë është shumë e rëndësishme për shëndetin e flokëve.

Ul tensionin e lartë të gjakut-  Sipas studimeve, 3 gota çaj jeshil në ditë ulin nivelin e kolesterolit në gjak dhe ulin tensionin e lartë të gjakut.

 

Ska komente

Keni një mendim

Adresa juaj e email nuk do të publikohet.