10 thënie të mençura nga gra të famshme

View Gallery
11 Photos
10 thënie të mençura nga gra të famshme
LADY DIANA

“Bëj vetëm atë që të thotë zemra”.

10 thënie të mençura nga gra të famshme

10 thënie të mençura nga gra të famshme
AUDREY HEPBURN

“Jeta ime ishte më shumë se një përrallë. Kam pasur edhe unë momente të vështira, por për çdo vështirësi që kam jetuar, në fund kam marrë një çmim”.

10 thënie të mençura nga gra të famshme
MARILYN MONROE

“Mos pranoni thërrimet. Kemi lindur gra dhe jo milingona”.

10 thënie të mençura nga gra të famshme
ORIANA FALLACI

“Nuk veprohet drejtë që dikush të të thotë faleminderit, bëhet për principe, për vetveten, për dinjitetin personal”.

10 thënie të mençura nga gra të famshme
MADONNA

“Jam si karakter besnike; burrat nuk i tradhtoj, i lë”.

10 thënie të mençura nga gra të famshme
COCO CHANEL

“Sa shumë shqetësime largon kur vendos të jesh dikush dhe jo diçka”.

10 thënie të mençura nga gra të famshme
IRIS APFEL

“Nuk shoh asgjë të gabuar në një rrudhë. Është një lloj simboli për guximin”.

10 thënie të mençura nga gra të famshme
JANIS JOPLIN

“Mos bëj kompromis me veten, sepse je çdo gjë që ke”.

10 thënie të mençura nga gra të famshme
RITA LEVI-MONTALCINI

“Çfarëdolloj vendimi ti të marrësh për të ardhmen tënde, je i autorizuar, madje i inkurajuar, që ta testosh në vazhdimësi, gati për ta ndryshuar, në momentin që nuk u përgjigjet më dëshirave të tua”.

10 thënie të mençura nga gra të famshme
MARGARET MAZZANTINI

“Është e kotë të merresh me mundësitë që ke humbur. Asnjëherë nuk mund ta dish nëse i ke shpëtuar vdekjes apo ke humbur një jetë të tërë”.

Shkencëtare dhe princesha. Ikona stili dhe super-diva. Gra të afta plot shkëlqim aq sa, nëse duam pak prej saj, ajo dritë mund të ndriçojë edhe ne.

Ashtu siç ndodh kur hyn në shtëpi natën, dhe menjëherë ndez dritën që të mos përplasesh me bufenë. Ose si në mëngjes shpejt, kur ngre lart taparelën për të mos u penguar tek kolltuku. Thëniet e mençura janë kështu: shmangin rëniet, parandalojnë plagët.

Pak fjalë,  të qarta dhe të sakta, që nëse vijnë në momentin e duhur të lehtësojnë vendimet. Natyrisht nuk do të jetë prej tyre që do të ndryshoni drejtim, por ndoshta heqin ndonjë dyshim, qartësojnë dilemat. Ose thjesht të japin guxim dhe lehtësojnë mendjen.

                                                                                                                 Përshtati: Anila Dedaj

 

 No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.