Fotografi të rralla të Marilyn Monroe që do të ekspozohen në Londër

View Gallery
14 Photos
Fotografi të rralla të Marilyn Monroe që do të ekspozohen në Londër

Fotografi të rralla të Marilyn Monroe që do të ekspozohen në Londër

Fotografi të rralla të Marilyn Monroe që do të ekspozohen në Londër

Fotografi të rralla të Marilyn Monroe që do të ekspozohen në Londër

Fotografi të rralla të Marilyn Monroe që do të ekspozohen në Londër

Fotografi të rralla të Marilyn Monroe që do të ekspozohen në Londër

Fotografi të rralla të Marilyn Monroe që do të ekspozohen në Londër

Fotografi të rralla të Marilyn Monroe që do të ekspozohen në Londër

Fotografi të rralla të Marilyn Monroe që do të ekspozohen në Londër

Fotografi të rralla të Marilyn Monroe që do të ekspozohen në Londër

Fotografi të rralla të Marilyn Monroe që do të ekspozohen në Londër

Fotografi të rralla të Marilyn Monroe që do të ekspozohen në Londër

Fotografi të rralla të Marilyn Monroe që do të ekspozohen në Londër

Fotografi të rralla të Marilyn Monroe që do të ekspozohen në Londër

Bashkëpunimi i Monroe-s me fotografë si Milton H. Greene dhe Douglas Kirkland ka prodhuar disa nga imazhet më të rëndësishëm në karrierën e saj

Dy fotografë legjendar i ka bashkuar dëshira e mirë për të bërë diçka shumë të bukur për ikonën e tyre Marilyn Monroe ekspozitën e quajtuar “Gentelmen Prefer Blondes”. Kjo ekspozitë shfaq disa nga fotot e rralla të Monroe.

Marilyn Monroe, me emër arti Norma Jeane Mortenson Baker Monroe (1926-1962), ka qenë aktore, këngëtare, modele dhe producente kinematografie.

Pasi kaloi pjesën më të madhe të fëmijërisë së saj në jetimore, Monroe nisi të punojë si modele, para se të firmoste kontratën e parë kinematografike, në vitin 1946; pas disa pjesësh të vogla, filmat “Xhungla e asfaltit” dhe “Eva kundër Evës” ishin sukseset e saj të parë në publik. Në vitet pasardhës, interpretimet e saj në filma si “Nigara” po “Meshkujt preferojnë biondet” u çmua shumë nga kritika, dhe u bë shumë e famshme me filmat “Si të martohesh me një milionerë”, “Kur gruaja shkon me pushime”, “ Disave u pëlqen i nxehti”, për të cilën fitoi dhe një “Golden Globe” si aktorja më e mirë. Më pas suksesi i saj s’kishte të ndalur, aq sa edhe në ditët e sotme i referohemi asaj si ndoshta një nga ikonat më të mëdha të bukurisë.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.