Dhjetë profesionet që të bëjnë të lumtur! 0 52

Një regjistrim i qeverisë në Britani ka përzgjedhur dhjetë profesionet, të cilat mund t’u japin më shumë gëzim njerëzve. Ato nuk janë domosdoshmërish të paguara mirë, ose në renditjen më të lartë sociale. Por, janë punët që për arsye të ndryshme, të afta për të marrë më shumë se një buzëqeshje.

 

1.Murgeshat dhe priftërinjtë

Të parët janë religjiozët. Edhe nuk është e nevojshme që të jesh Papë. Në përgjithësi, ata zotohen se dinë t’i përkushtohen fqinjit me lutje për ta bërë të lumtur. Me shumë diferencë në varësi të rendit dhe të gjendjes (beqar apo jo, gjendje varfërie, sipas mundës hierarkike të kishës) rezulton, në përgjithësi, se jeta e fetarëve (zgjidhet deri në fund) edhe është e gëzueshme.

  1. Drejtuesit e lartë dhe funksionarët

Në këtë rast është e mundur që pozicionet komanduese të paguhen dhe të plotësohen, shumë për të lehtësuar edhe barrën e përgjegjësisë.

  1. Menaxher në bujqësi dhe kopshtari

Edhe në sektorin e bujqësisë, kush ka përgjegjësi menaxheriale ka një normë të lartë të lumturisë. Ajo do të jetë fuqia shëruese e natyrës.

  1. Sekretarët

Sekretaret (por tani ka edhe sekretarët) janë shpesh të lumtur në punën e tyre. Sigurisht që ata nuk kanë fuqi vendimmarrëse dhe pagat shpesh nuk janë marramendëse. Por kanë siguri dhe mbi të gjitha ndjehen të rëndësishëm.

  1. Certifikuesit e sigurimit të cilësisë dhe rregullatorët

Dukshëm kjo është një punë e qetë. E lindur kohët e fundit, shpesh të bën të gëzueshme, ndoshta për klimën që zgjojnë te ju gjatë realizimit këto detyra.

  1. Menaxherët e asistencës shëndetësore

Ata që punojnë në sektorin e shëndetësisë, me detyra të ndryshme, por ata të ndjehen të lumtur. Ata i shohin situatat kritike, është e vërtetë, por ndoshta ata mendojnë se mund të bëjnë diçka për të tjerët. Kjo gjë është shpesh një përbërës i gëzimit të tyre.

  1. Mjekët

Në renditje ka edhe mjekë, direkt, por dhe infermierët apo profesionistë të tjerë të shëndetit. Profesioni i tyre është konsideruar si një shenjë paralajmëruese e lumturisë, edhe në këtë rast, sepse mund të ndihmojnë njerëzit, duke i kuruar ata, por në krahasim me profesionet e tjera shëndetësore është pak më kritike për frustrimet që bëhen të pashmangshme.

  1. Fermerët

Të kesh të bësh me natyrën, me ritmet dhe sekretet e saj. Të jesh autonom, në sajë të të vjelurave, në furnizim me ushqim. E gjithë kjo i bën njerëzit të jenë të qetë dhe në paqe me veten e tyre.

9 . Pronarët dhe menaxherët e hoteleve

Kjo kategori është më e vështirë për të shpjeguar. Ndoshta kjo është si të ketë kaq shumë shtëpi, kaq shumë fole, dhe kjo u jep siguri. Ose ndoshta për shkak se në përgjithësi ata që punojnë në këtë fushë kanë të bëjnë me njerëz të lumtur (sepse ata janë me pushime). Fakti është se ata që kryejnë këtë punë janë të mirë.

  1. Artixhanët e metalit dhe elektricistët që mbikëqyrin

Artixhanët janë ata që ende dinë të bëjnë një zanat artizanal, shpesh shumë të dobishëm, dhe në të njëjtën kohë kanë përgjegjësi për kontrollin. Këtë e bëjnë me shumë gëzim.

 

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *