Zhdukni celulitin menjëherë! 0 36

Nëntë nga dhjetë femra kanë celulit i cili ua ndryshon sipërfaqen e lëkurës dhe e zvogëlon fortësinë e saj. Ja pesë gjërat që nuk i keni ditur për celulitin e që do ju ndihmojnë të përshëndeteni me të përgjithëmonë.

1. Dhjami ka ritëm

Çdo stacion, madje edhe ai dhjamor ka bioritmin e tij ashtu që dhjami nga nga trupi lirohet në mëngjes (quhet lipozë) ndërsa mblidhet në mbrëmje( quhet lipogjenezë).

Çfarë nënkupton ? Vetëm kujdesi i përgjithshëm për veten mund të forcojë rezultatet e dobësimit. Bëhet fjalë për të ushqyerit, stërvitjet, masazhet, në anën tjetër vlejnë ligjet kronobiologjike të momentit të caktuar, akcioni i parandalimit të shtresimit të dhjamit.

2. Ushqimi paradite/pasdite

Nëse dëshirojmë që të ushqehemi shëndetshëm dhe pa trashje, duhet të respektojmë barazpeshën e mbushjes dhe zbrazjes së stacioneve dhjamore që e rregullojnë insulinën.

Çfarë nënkupton? Insulina është kyçe për procesin e mbledhjes së yndyrave rezervë. Në mëngjes është më e thjeshtë në mëngjes. Në pjesën e parë të ditës duhet që të absorbojmë 70-80% të futjes ditore të energjisë, në mbrëmje aktivizohen mekanizmat e mbledhjes së yndyrërave.

3. Cili është sporti më i mirë?

Cirkulimi përmirësohet me shtypjen e shputave të këmbës.

Çfarë nënkupton? Sporti më i mirë në luftën kundër celulitit është vrapimi të cilin mund të zëvendësohet me ecje që të ruani nyjet e këmbës. Është mirë që të merreni rregullisht me sport dy-tri herë në ditë, minimum 40 minuta pa ndërprerje.

4. Si të ushqehemi?

Të ushqyerit e balansuar është i rëndësishëm, sikurse edhe mënyra se si ushqehemi.

Çfarë nënkupton? Rregulli i artë: 3 deri në 5 vakte në ditë dhe në të njejtën kohë, largohuni nga situatat stresuese, hani ngadalë dhe përtypeni mirë ushqimin. Shmanguni nga vakte shumë të ngrohta apo shumë të ftohta pasiqë e iritojnë traktin që ndihmon tretjen e ushqimit.

5. Çelësi është masazhi

Masazhi ndikon me sukses në luftën kundër celulitit të infiltruar, deklarojnë kinezoterapeutët.

Çfarë nënkupton? Masazhi ndikon në drenazhin dhe stimulimin e mikro-cirkulimit dhe çliron nga stresi i cili shkakton shtresimin e dhjamit dhe mbajtjen e ujit. Me fjalë të tjera, duhet të pini të paktën një litër ujë në ditë.

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *