Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

View Gallery
28 Photos
Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Gëzuar datëlindjen Monica Vitti! Foto historike të ikonës italiane

Monica Vitti (lindi në 3 nëntor të vitit 1931) është një aktore italiane që ka luajtur role të rëndësishme në filmat e drejtuar nga Michelangelo Antonioni në vitet ’60. Vitti ndryshoi më pas fokus dhe filloi të luante në komedi, duke punuar me Mario Monicelli-n në shumë filma. Ajo ka fituar pese çmime David di Donatello Awards si aktorja më e mirë, shtatë Golden Globes në Itali po ashtu si aktorja më e mirë, Golden Globe për karrierën, dhe në Festivalin e Filmit në Venecia çmimin e karrierës Golden Lion Award.

E kush mund ta harroj fjalinë e saj kur luante në “Shkretëtirën e Kuqe”…“Më dhëmbin flokët”, ishte pikërisht kjo batuta me të cilën ajo identifikohej asokohe, që në fakt ishte një varg i shkëputur nga poezia e Amelia Rosselli-t dhe që përpos të tjerave u bë një emblemë e borgjezisë moderne.

Kinema dhe recitim më vete, nis pikërisht prej këtu homazhi ynë për një aktore, unike, që sot feston 85-vjetorin e saj. E kujtojmë ikonën italiane të kinematografisë nëpërmjet transformimeve që e kanë karakterizuar gjithmonë. Urime Monica!

                                                                                                                           /Bordo/ A.DNo Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.