A është kjo dasma më e çuditshme në botë?

View Gallery
18 Photos
A është kjo dasma më e çuditshme në botë?

A është kjo dasma më e çuditshme në botë?

A është kjo dasma më e çuditshme në botë?

A është kjo dasma më e çuditshme në botë?

A është kjo dasma më e çuditshme në botë?

A është kjo dasma më e çuditshme në botë?

A është kjo dasma më e çuditshme në botë?

A është kjo dasma më e çuditshme në botë?

A është kjo dasma më e çuditshme në botë?

A është kjo dasma më e çuditshme në botë?

A është kjo dasma më e çuditshme në botë?

A është kjo dasma më e çuditshme në botë?

A është kjo dasma më e çuditshme në botë?

A është kjo dasma më e çuditshme në botë?

A është kjo dasma më e çuditshme në botë?

A është kjo dasma më e çuditshme në botë?

A është kjo dasma më e çuditshme në botë?

A është kjo dasma më e çuditshme në botë?

Këto foto tregojnë pamjet e një dasme çeçene. Ata festojnë tre ditë rresht me kërcime, të ngrëna e të pira. Por pjesa e çuditshme është se nusja nuk merr pjesë. Ajo e ka të ndaluar të kërcejë gjatë këtyre tre ditëve. Madje ajo nuk mund të takojë edhe krushqit të cilët nuk duhet të shkojnë as ta marrin. Ditën e caktuar ajo çohet nga xhaxhai apo daja i saj në familjen e re. Tradita e kërkon që dasmën t’ia paguajë dhendri, deri në qindarkën e fundit. Nusja duhet të rrijë gjithë kohën në këmbë përballë dasmorëve dhe mund të ulet vetëm kur t’i japin lejen. Çfarë torture për të!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.