Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit

View Gallery
20 Photos
bill-dhe-melinda-gates
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
bill-dhe-melinda-gates

bruce-springsteen
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
bruce-springsteen

cicely-tyson
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
cicely-tyson

diana-ross
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
diana-ross

eduardo-padron
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
eduardo-padron

ellen-degeneres
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
ellen-degeneres

elouise-cobell
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
elouise-cobell

frank-gehry
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
frank-gehry

grace-hopper
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
grace-hopper

kareem-abdul-jabbar
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
kareem-abdul-jabbar

lorne-michaels
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
lorne-michaels

margaret-hamilton
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
margaret-hamilton

maya-lin
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
maya-lin

michael-jordan
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
michael-jordan

newt-minow
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
newt-minow

richard-garwin
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
richard-garwin

robert-de-niro
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
robert-de-niro

robert-redford
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
robert-redford

tom-hanks
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
tom-hanks

vin-scully
Obama dhe medaljet e lirisë, ja kë dekoroi këtë vit
vin-scully

Lot, duartrokitje, të qeshura madje edhe një mannequin challenge. Nuk i ka përngjasuar aspak një ceremonie zyrtare edhe pse është nga më të rëndësishmet, ajo e dorëzimit të Medaljes së lirisë (le Medals of Freedom) nga ana e presidentit të Shteteve të Bashkuara. Një ceremoni edhe më e rëndësishme nga një këndvështrim, sepse është ndoshta një nga aktet e administratës së Obama-s që ka pasur protagonist një sërë personalitetesh të botës dhe spektaklit, të sportit, të muzikës dhe të biznesit.

Nga Bob De Niro tek Ellen DeGeneres ( që është prekur me të vërtetë shumë gjatë ceremonisë), nga Michael Jordan tek Bill Gates, Obama ka dekoruar disa nga figurat më të rëndësishme bashkëkohore, që duke iu referuar fjalimit e mbajtur nga vetë ai “më kanë prekur shumë personalisht” duke shtuar “Këta janë nga ata persona që më kanë ndihmuar të jem ai që jam”.

                                                                                                             /BORDO/ A.D

Ska komente

Keni një mendim

Adresa juaj e email nuk do të publikohet.