30 vjetori i Caviar Collection 0 168

30 vjetori i koleksionit Caviar: Në kërkim të një bukurie të pakohë: nga idealja në revolucion, ja historia e La Prairie.  1987 është një prej viteve që duhej shënuar me të kuqe ne kalendarët e kohës, për ta ngulitur mirë në kokë rëndësinë e tij. Ngjarje të ndryshe e kanë karakterizar në fakt: nënshkrimi i marrëveshjes mes Gorbacçovit dhe Reganit, lançimi i Windows 2.0 dhe transmetimi i pjesës së parë të Beautiful.

 

Është pastaj një tjetër event: ai që ka hequr kujfitë e para dhe pas kujdesit për lëkurën, që ka shenjuar një revolucion të vërtetë në shkëncën kundër moshës që ka aprovuar pazgjidhshmërinë e lidhjes mes shkencës dhe artit. Është lindja e Skin Caviar, ikonës së La Prairie, simbol i trashëgimisë së tij. Për t’i dhënë jetë atij që u quajt “një fenomen i vërtetë për kujdesin ndaj lëkurës.

Dhe pas kësaj ideje është një burrë…

 

Paul Nihehans, shkencëtari vizionar

Të rinosh, jovetëm për të zgjatur ekzistencën tonë por mbi të gjitha për të përmirësuar cilësinë e kohës.

Ja sfida e përjetshme e një burri të guximshëm dhe revolucionar: Paul Niehans, babai i terapisë qelizore.

I riu Niehans fillimisht studio teologji për t’iu afruar gjithnjë e më shumë botës së shkencës, i joshur nga terapia qelizore dhe nga mundësitë e shumta që kishte mbyllur. Kërkimet  dhe studimet e tij u tejzgjatën pas dyervetë mbyllura të klinikës në Montreux të Zvicrës: një vend ku 5000pacientë qenë kuruar në kërkim të të një bukurie të pakohë. Midis të shumtëve tingëllojnë emrat e Greta Garbos dhe Ëinston Churchill.

Përkushtimi i pandërprerë drejt risisë shkencore u konkretizua vite më vonë në Kompleksin Ekskluziv Qelizor, për aq kohë sa formuala e saj mbeti një secret, është baza e koleksionit La Prairie dhe kohët e fundit është shumë e cmuar nga shtimi i përbëreësve shumë të rrallë dhe të cmuar në natyrë. Para së gjithahs havjari

Skin Caviar: tridhjetë vitet e kënaqesisë kundër moshës

1987, përsëri. Viti në të cilin u hodh në treg  Skin Caviar, produkti i parë i kapsuluar që përmbante perlat e havjarit:procesi i përpunimit është delikat dhe siguron integritetin e ekstrakteve të shumë të pastra të havjarit, të aftë për të mabjtur konturet natyrale të fytyrës, duke restauruar harmoninë dhe duke përmirësuar elasticitetin e lëkurës.

 

Prej këtij momenti, lo slancio avangard nuk kishte më kufinj:në sajë të hulumtimit të thelluar dhe të pandërprerë, u zhvillua Collezione Skin Caviar i përbërë nga disa produkte, të lidhura në një nyje qe lidh shkencën me artin.  1998 është viti i  Skin Caviar Luxe Cream,  2012 viti i Skin Caviar Liquid Lift dhe viti 2016 dëshmitar  i prurjes Skin Caviar Essence-in-Lotion.

Dhe sot? Sot,në  2017, për të festuar tridhjet vjet histori të kujdesit ndaj lëkurës, La Prairie u ka kërkuar pesë artistëve për të interpretuar filozofinë e tyre nëpermjet instalacionit: The Art of Caviar do të përshkruajë 4 qytete ndërkombëtare dhe do të përmbyllet në Shangai në nëntor.

Ekspozita nuk është vetëm celebrimi i përvjetorit por edhe demonstrimi sesi arti dhe shkenca për La Praire janë pandashëm.

Pse? Sepse duke kaluar në kohë pikërisht siç ndodhinë Montreux atë ditë të vitit 1987.

 

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *