Kombinimi perfekt i panxharëve, fasules, arrë dhe bulguri ju jep një hamburger ngjyrë të ndezur dhe shumë të shijshëm.
Përbërësit
1 qepë e madhe e prerë
250 g panxhar i pjekur me avull
400 g fasule të pjekura
30 g Ujë
1 vezë
15 g mustardë tretëse
400 g bulgur i gatuar
75 g, arra të pjekura dhe të copëtuara
5 g kripë
10 g salcë soje
60 g patate (ato që përdoren për të bërë patate pure)
100-120 g bukë e grirë
3 avokado të pjekur
6 panine hamburgeri
salcat për shije
soje ose feta sallatë
8-10 HAMBURGER
Fetët e qepëve të copëtuara fërgojini me pak vaj për 5 minuta; lërini mënjanë. Përzieni panxharin dhe fasulet së bashku me ujë, vezë, mustardë dhe gjysmës e qepës. Hidhini në një tas të madh dhe shtoni pjesën tjetër të qepës, bulgurin e gatuar, arrat e copëtuara, kripën, salcën e sojës dhe patatet. Përzjeini mirë. Pastaj hidhni bukën e grirë me pan të integruar, deri sat ë krijohet një masë kompake për të formuar hamburger me lehtësi.
Formoni 8 ose 10 hamburgerë me përbërjen e fituar. kapini në majë me një dhe skuqini në një tigan që nuk ngjit me pak vaj.
Plotësoni sanduiçët me avocado të grimcuar, salca dhe sojë sipas dëshirës.
Shërbejini menjëherë.