KreuKuzhine

Kunguj të kripur, një recetë e shijshme për Halloween dhe jo vetëm

Është një recetë e thjeshtë, e shijshme dhe e përsosur për vjeshtë, dhe jo vetëm për Halloween. Një pjatë e shëndetshme dhe e shijshme dhe një ide e mirë për antipastë

Po kërkoni ide në kuzhinë për Halloëeen? Thërrmoni kungullin në një pjatë të lehtë për t’u përgatitur, e shëndetshme dhe e shijshme, por është gjithashtu një ide e mrekullueshme për një antipastë për natën e Halloween dhe jo vetëm. Sapo të jenë gati, do të jenë të përkryer të shoqëruar nga një gotë verë e kuqe.

Ndiqni udhëzimet e mëposhtme për një recetë të përsosur për t’i bërë përshtypje të gjithë të ftuarve tuaj.

Përbërësit

550 gram tul kungull

80 gram miell

60 gram gjalpë

1 qepë

50 ml pana

kripë

piper i zi

vaj ulliri

150 gramë djathë të butë

Presim kungullin në copa të vogla katrore, e vënë atë në një tigan, shtojmë qepën dhe pak kripë dhe piper, dhe një pikë ujë. E pjekim në furrë në 180 ° për njëzet e pesë minuta.

Në një tas hedhim gjalpë dhe miell; pastaj shtojmë djathin.

Kur kungulli është i gatuar, nxirreni dhe lëreni që të ftohet.

Përzjejini të gjithë përbërësit dhe shtoni pana

Për të përgatitur thërrimet e kungujve, bluani humus, përziejeni dhe futeni në furrë për njëzet minuta në 180 °.

 

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF