KreuKuzhine

Biskota xhenxhefili për Krishtlindje? Receta e lehtë dhe e përsosur

Çfarë Krishtlindje është pa biskota xhenxhefili? Çfarë dhurata të Krishtlindjeve janë pa biskota? Ja një recetë që do t’ju habisë me lehtësi dhe shije. Super e përsosur dhe provojeni TANI!

Përbërësit

250 gr miell

70 gr gjalpë

200 gr sheqer të papërpunuar

2 lugë xhenxhefil të freskët të integruar

Lëkura e 1 limoni të grirë

1 lugë çaji pluhur pjekjeje

kripë

PËRGATITJA:

Në një tas shtoni gjalpë, sheqer dhe vezë.

Përzjehini deri sa të krijohet një masë e fryrë dhe e trashë.

Shto kripë, xhenxhefil, lëkurë limoni.

Shtoni miellin dhe pluhurin e pjekjes.

Përsërisni sërish, deri sa merrni një brumë kompakt, punojeni mirë dhe lëreni për një orë në frigorifer.

Hapeni brumin dhe bëni format që dëshironi. Pastaj vendosni biskotat në një tavë dhe piqini në 200 gradë nëse furra është e nxehur për 20 minuta.

Dekorojeni me sheqer ngjyrë kafe para pjekjes.

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF