Rizoto me salçiçe e lakër të kuqe 0 295

E kemi gatuar orizin në shumë mënyra, por vështirë se e keni provuar shijen e tij kur gatuhet me bizele, lakër të kuqe dhe salçiçe. Ne po ju japim recetën dhe ju sugjerojmë ta provoni për një vakt me shije ndryshe në tavolinën tuaj.

Përbërsit: 320 gramë oriz, 140 gramë salçiçe të freskëta, 140 gramë bizele, 180 gramë lakër e kuqe, një gysmë qepe, dy bustina shafran, lëng perimesh.

Përgatitja:

Në një tigan marrim salciçet e freskëta dhe i skuqim. Më pas i heqim mënjanë dhe në të njëjtin tigan skuqim qepën, më pas shtojmë bizelet dhe më pas i shtojmë pak lëng perimesh dhe i lemë të ziejnë për pak minuta. Pas kësaj shtojmë lakrën të prerë hollë në shirita dhe e shuajmë me verë të bardhë.

Pastaj shtojmë orizin, kripë dhe lëng supe. Pasi orizi të jetë zier i shtojmë shafranin e tretur në ujë dhe në fund salçicet dhe piper. Sipas dëshirës mund t’i shtoni edhe djathë të grirë.

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *