Receta e drekë, patate me mish e kërpudha 0 101

Përbërsit:
800 gr patate
400 gr kërpudha
1 presh
1 lugë borzilok
1 vezë
50 ml qumësht
100 gr djathë parmezan
vaj vegjetal
kripë
Biber i zi.

Pergatitja:

Së pari kërpudhat i premë dhe i skuqim në vaj vegjetal.
Pasi të jenë skuqur i shtojmë pak kripë, biber të zi dhe borzilok.Në anën tjetër patatet i presim në formë të rrumbullakët me trashësi rreth 2mm.

Tepsinë e lyejmë pak me vaj vegjetal, i vendosim gjysmën e patateve, i kriposim. Pastaj i shtojmë kërpudhat bashke me preshë të prerë me trashësi rreth 2mm, dhe në fund shtojmë patatet e mbetura. I mbulojmë me folie alumini, i pjekim në furrë për pjekje në temperaturë 200 gradë celsius për 30 minuta.

Pastaj ia largojmë dhe ia shtojmë qumështin me vezët e tunudra dhe djathin parmezan. Në këtë mënyrë vazhdon pjekja edhe për rreth 10 minuta të tjera.

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *