Një supë kungulli është ajo çfarë ju duhet për darkë! 0 366

Kungulli ka një përdorim të gjerë në kuzhinë, duke filluar nga gatimi i makaronave, orizit e deri tek ëmbëlsirat më të ndryshme. E përdorimi i tij është mjaft i rëndësishëm për shkak të vlerave të shumta ushqyese që ai ka. Dhe një supë me kungull është ajo çfarë ju duhet për një darkë të lehtë, me shije e plot vlera.

Përbërësit: 250 gramë kungull, 1 patate, 2 copë presh, pjesa e bardhë e tyre, pak gjalpë.

Përgatitja: në një tenxhere hedhim pak gjalpë, shtojmë preshin e grirë dhe e kavërdisim me zjarr të ngadaltë. Më pas hedhim pataten dhe kungullin e prerë në copa. Shtojmë ujë deri sa të mbulohen perimet, hedhim kripë e peper, i mbulojmë dhe i lemë të ziejnë.

Pas 20 apo 30 minutash supa është gati. E heqim nga tenxherja dhe e fusim në grirësin elektrik deri sa ajo të bëhet në formën e një kremi ngjyrë portokalli. Nëse dëshirojmë mund ta shoqërojmë supën me copa të vogla buke të thekur.

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *