E pandashmja e femrës, një nga pjesët më të rëndësishme të veshjes 0 263

Themeli I çdo veshjeje, simboli I njohur në emancipimin e grave: reçipetat! Ato janë bërë shumë më tepër sesa ajo që përcaktohet në jetë. Të dizenjuara për të dhënë mbështetje aty ku është e nevojshme më shumë, kjo veshje e përditshme ka shoqëruar femrat, duke u transformuar dhe evoluar me to në shoqëri.Megjithatë, që të kuptojmë historikun e reçipetave, duhet të rikthehemi pas në kohë… Atëherë kur reçipetat nuk ishin fare të tilla, pavarësisht funksionit të tyre të përditshëm.

Gjithçka filloi me një korse…

Korseja. Jam e sigurt që keni dëgjuar për të. Ndoshta jeni tronditur nga qëllimet e saj kufizuese, ose ndoshta jeni mahnitur nga ekzistenca e saj në një moment të frymëzuar nga Moulin Rouge. Megjithatë, shpejt korseja provoi se binte në kundërshtim me stilin e jetesës të atyre që e vishnin.

Krijimi I reçipetave…

Në vitet 1930 imazhi I tyre fillon të përafrojë me produktin që ne kemi sot. Busti u bë më I rehatshem. Forma që krijuan dhe rehatia që ato të jepnin, e bëri veshjen e reçipetave më të dëshirueshme nga femrat.

Personazhe publike të famshme ndikuan në linjën e të brëndshmeve të femrave…

Rreth fundit të Luftës së Dytë Botërore, femrat ishin gati për pak argëtim në zgjedhjen e rrobave të tyre të brëndshme. Ndikuar nga vitet e arta të Hollyëood dhe finesa e aktoreve femra në ekran, reçipetat filluan të trajtoheshin me ngjyra tashmë dhe me modele më të guximshme.

Stili I veshjes ndryshon, si rrjedhim ndikoi dhe tek reçipetat…

Reçipetat nuk u preferuan në vitet 1960-1970, pasi stili I të veshurit u bë më I thjeshtë dhe tabutë sociale po fillonin të zbuteshin. Kjo periudhë, ka qënë periudha e JO – reçipetave, e cila nxiste pamjen natyrale, të patransformuar.

Nëse e vishje, duhet ta tregoje…

Në vitet 1980, nuk ishte e mjaftueshme të dije se kishe veshur reçipeta të bukura dhe seksi, të gjithë duhej ta dinin! Modelet e reçipetave me dantella ishin shumë në modë dhe yjet si Madonna sollen nocionin e të ekspozuarit gjithçka.

Le të bëhemi sportive…

Femrat në botë u prezantuan me një lloj të ri modeli mbështetjeje. Rehatia ishte më e madhe duke u kujdesur më shumë për funksionin, sesa për estetikën.

Iluzioni optik…

Ndikimi I teknologjisë në të vërtetë filloi të përhapë sferat e brëndshme në fund të mijëvjeçarit. Synimi kryesor ishte ekzagjerimi I proporcioneve, duke I kthyer reçipetat kështu, në veshje poshtë veshjes.

Sot, femrat kanë shumë mundësi zgjedhjesh, duke veshur diçka të përshtatshme për rastin, apo të përshtatshme me karakterin.

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *