Me detaje, kjo është fatura e dasmës mbretërore, merrni frymë thellë para se ta lexoni

Gjithmonë kemi një kuriozitet kur vjen puna tek paratë. Kur jemi në një dasmë mes miqsh apo të afërm, duam të dimë se sa ka kushtuar ajo dhe sigurisht e njëjta kureshtje na ka shoqëruar edhe në dasmën e Meghan Markle dhe Princ Harry. Dhe ne po ua zbulojmë sa më parë, vetëm sigurohuni që të jeni ulur diku përpara se të mësoni shifrën…plot 32 million £.

Kensington Palace ka konfirmuar se familja mbretërore ka paguar shërbimin e kishës, lulet, dekorin, pritjen e të ftuarve, e ndërsa Meghan ka paguar fustanin e saj të nusërisë, plot 400,000 dollarë, krijuar nga Givenchy, dizenjuesja britanike Claire waight Keller.

Tatimpaguesit paguan faturën e sigurimit, prej 30 milionë dollarësh për të sapomartuarit, të cilët tani do të njihen si Duka dhe Dukeshja e Sussex. Disa nga shpenzimet e tjera përfshinin 90,000 sterlina për 20 trumbeta të argjendta për të njoftuar ngjarjen e madhe, 50,000 sterlina për tortën, rreth 110,000 dollarë u shpenzuan për lulet në Kështjellën Windsor dhe në Sallën e Madhe të Shën Gjergjit.

Përveç të ftuarve 2,640 persona nga publiku u qerasën me suxhuk dhe çaj që kushtuan 26,000 paund. Ndonëse më e vogël në përmasa dhe me një numër të të vogël të të ftuarve, dasma e tyre ka kushtuar më shumë se Kate dhe e William, fatura e së cilës shkoi deri në 23.7 milion £. Megjithatë, përtej shpenzimeve kjo dasmë pritet që të arkëtojë në ekonominë e Britanisë së Madhe rreth 500 milionë £, kështu që ia vlen çdo shpenzim, ose siç e themi ne shqiptarët: dasma i ka nxjerrë lekët e saja.

easy dinner ideas
Previous ArticleNext Article