Faleminderit babi! VIP-at shqiptar fjalë zemre në “Ditën e Baballarëve” 0

E diela e tretë e qershorit në SHBA quhet Dita e Baballarëve. E diela që shkon në nder të baballarëve dhe atësisë, apo rëndësinë dhe influencën që ka prindi mashkull në jetën e secilit prej nesh dhe në shoqëri. Kjo festë daton për herë të parë në vitin 1907, ku një numër i madh burrash gjetën vdekjen në një minierë në Virxhinian Perëndimore, dhe në nder të tyre e diela e tretë e qershorit quhet si “Dita e Baballarëve”.

Edhe pse në fillim kjo ‘festë’ apo përkujtimore u mbajt vetëm në Amerikë, më vonë duket se u përhap në gjithë botën. Ashtu si edhe dje të famshëm ose jo, në të gjithë botën përfituan për t’i kushtuar një urim apo falenderim figurës së babit. Edhe VIP-at shqiptar nuk bënë përjashtim, pasi shumë prej tyre postuan nëpër rrjete sociale foto të etërve të tyre, shoqëruar me fjalë zemre.

Previous ArticleNext Article