Operacionet më të preferuara plastike ( ka dhe nga ato që nuk i mendoni)!

Në shtetet Perëndimore të Amerikës si Uashingtoni, Kalifornia apo Oregoni, procedurat më popullore të 2017-tës ishin rritja e gjoksit dhe zgjatja e mjekrës.

Në zona si Kansas, Micigan dhe Minesota, kërkesat më të mëdha kanë qenë për zvogëlim buzësh. Po, po, zvogëlim, e lexuat mirë.

Preferencat e kirurgjisë plastike në fund reduktohen te dëshirat dhe nevojat personale, por të dhënat e grumbulluara ofrojnë një këndvështrim interesant mbi idenë e bukurisë sipas rajoneve. Me sa duket, vendi i jetesës ndikon në llojin e ndërhyrjeve më të kërkuara kirurgjikale estetike, edhe pse pjesa dërrmuese janë universale. Çfarë kërkohet më shumë në pjesë të ndryshme të botës?

Francë- rritje e gjoksit, liposuction ( heqje e dhjamit), heqje e lëkurës së tepërt mbi sy

Gjermani- rritje e gjoksit, liposuction ( heqje e dhjamit), heqje e lëkurës së tepërt mbi sy, ripozicionim I depozitimit të dhjamit në fytyrë

Greqi- rritje e gjoksit

Itali- rritje e gjoksit, heqje dhjami, ndërhyrje për përmirësimin e pamjes së syrit

Britani – rritje gjoksi, ndërhyrje estetike për syrin dhe lifting i fytyrës. Në vend të katërt është reduktimi i gjoksit.

Amerika e jugut- zmadhimi i gjoksit edhe këtu mban vendin e parë, i pasuar nga heqja  e dhjamit sidomos në zonën e barkut

Indi- heqje dhjami, rregullim i hundës, transplant i flokëve.

 

Previous ArticleNext Article