Pse banania nuk këshillohet për mëngjes! 0

Shumica prej nesh mendon se vakti i mëngjesit mund të kalojë edhe vetëm me konsumimin e një bananeje, e cila duhet thënë se ka mjaft kalori dhe është e lehtë për tu blerë, ndërkohë që jemi duke shkuar për punë. Edhe dietologë të ndryshëm e kanë këshillaur frutën e bananes për vaktet e mëngjesit, por duket se miti i i bananes është thyer pasi një studimi i ri trregon se nuk është aspak ide e mirë.

Dr. Daryl Gieffre ka thënë në fakt se nuk mund të jetë një opsion për mëngjesin sepse niveli i sheqerit natyral që ajo përmban është i niveleve shumë të larta. Gjithashtu edhe niveli i aciditetit të kësaj fruti nuk janë të rekomandueshme për stomakun tuaj, fill pasi jeni zgjuar nga gjumi.

Sipas dr Gioffre banania do t’ju ngopë për momentin por do të ndiheni të uritur pas pak orëve. Ka edhe një lajm të mirë. Sipas studimit, nuk duhet të hiqni tërësisih bananen nga mëngjesi juaj, por mjafton ta kombinoni me produkte të tjera, si gjali i kikirikut apo qumështi, kështu bananja balancohet me vlerat ushqyese të këtyre produkteve.

Tani gjithçka do shkojë mirë,

Previous ArticleNext Article