6 këshilla si të ndihmoni veten për të qenë të lumtur! 0

Çdo njeri dëshiron të jetë i lumtur, prandaj edhe shkenca që merret me lumturinë ka fituar shumë vëmendje viteve të fundit. Hulumtuesit anë e mbanë globit kanë filluar të prodhojnë raporte mbi çështjen e lumturisë dhe psikologjinë pozitive, e cila fokusohet në atë çfarë i bën individët dhe komunitetet të jenë shumë të lumtur,

Sipas ekspertëve, 40% e lumturisë sonë varet nga vetë ne; pjesa tjetër përcaktohet nga gjenetika dhe faktorët e jashtëm, ndaj dhe ata kanë rendisut disa këshilla për të ndihmuar rritjen e lumturisë

– Lidhjet janë esenciale. Është zbuluar se personat më të lumtur janë ata që kultivojnë lidhje të forta me njerëz të cilëve iu besojnë.

– Koha është më e çmueshme se paratë. Personat e lumtur preferojnë të kenë më shumë kohë në jetët e tyre sesa para.

– Ia vlen të ndaleni për ta shijuar aromën e trëndafilave… Personat që ndalen për të reflektuar mbi gjërat e mira në jetën e tyre raportojnë se ndihen më të kënaqur.

– Veprimet e mira e rrisin disponimin. Shëtitni miqtë me veturë apo shpenzojeni një pasdite duke bërë punë vullnetare.

– Ushtrimet fizike janë më shumë sesa veç djegie e kalorive. Aktiviteti fizik është i lidur me nivele të larta të lumturisë, ndihmojnë edhe në lehtësimin e simptomave të sëmundjeve mendore.

– Argëtimi është më i vlefshëm sesa gjërat materiale. Njerëzit kanë tendenca të jenë më të lumtur nëse shpenzojnë para për përvoja të reja, në vend se të shpenzojnë para për gjëra të reja.

Previous ArticleNext Article