Ja komponenti më i rëndësishëm se dieta dhe aktiviteti fizik nëse doni të humbni peshë!

Humbja e peshës zakonisht ka formulën dietë plus aktivitet fizik porn ë fakt ekziston një component akoma më i për t’ja dalë mbanë. Sipas një studimi të ri të kryer në Universitetin Bond, Australi, të publikuar në Gazetën e Obezitetit ka zbuluar  se ndërtimi dhe përfshirja e zakoneve të shëndetshme ditore  në stilin tonë të jetësës jo vetëm që na ndihmon të heqim kilet e tepërta por edhe që të mos i rrimarrim sërisht.

Në këtë studim morrën pjesë 75 persona obezë të cilët ndoqën disa hapa për të ndryshuar zakonet e tyre të përditshme të cilat ishin thelbësore që e gjitha kjo të funksiononte.Sipas Dr. Cleo personat të cilët fokusohen në rënien në peshë mund të fillojnë duke bërë disa ndryshime të vogla sin ë vaktet që konsumon dhe të ecë rreth 10.000 hapa në ditë.

10 hapat për të rënë nga pesha sipas Dr. Gina Clero janë:  • Hani të gjitha vaktet në një orar çdo ditë
  • Konsumoni yndyrna të shëndetshme
  • Kur dilni merrni me vete ushqime të shëndetshme si fruta apo perime
  • Gjithnjë kontrolloni etiketat e ushqimeve që blini
  • Kini kujdes me sasinë e ushqimit që konsumoni
  • Mos kaloni shumë kohë të ulur
  • Konsumoni ujë në vend të pijeve të gazuara apo alkolit
  • Konsumoni gjitnjë 5 perime të ndryshme mes vakteve
  • Fokusoheni te ushqimi
  • Ecni sa më shumë
Previous ArticleNext Article