Kush na qenka qyteti shqiptar që mban rekord për martesat!!!. 0

Nëse do të mendonit Tirana, e keni shumë gabim, sepse as që i afrohet kreut të listës, përkundrazi, rezulton e fundit! Pavarësisht trendeve moderne, të cilat e kanë zbehur disi rëndësinëatij që njihet si “ institucioni i martesës“, lidhja ne kurorë vazhdon të mbetet mjaft e rëndësishmë për shoqërinë shqiptare. Por në disa zona, ajo është edhe më e fortë se në të tjerat.

Të dhënat e publikuara nga INSTAT tregojnë se martesat kanë hyrë në një trend rënieje gjatë viteve të fundit, por jo në Lezhë ama. Në fakt, ky qytet mban rekordin në vend për numrin e martesave. Përvec Lezhës, qarqe të tjera me numër martesash më të lartë se mesatarja kombëtare janë Berati, Dibra, Durrësi, Fieri dhe Elbasani.

 

 

Previous ArticleNext Article