Dentisti zbulon se “frymëmarrja me gojë” mund t’ju sëmurë- dhe si duhet ta rregullojmë këtë zakon para se të dëmtohemi!

Frymëmarrja me anë të gojës nuk dëmton vetëm dhëmbët tuaj por ndikon edhe në gjendjen e përgjithshme të shëndetit tonë. Dentist Australian Dr. Lewis Ehrlich na tregon një pamje tërësore të mënyrës se si ai I trajton pacientët e tij, duke u fokusuar te lidhja midis shëndetit oral dhe mirëqënies tërësore.

Frrymëmarrja me gojë sidomos gjatë natës gërryen smaltin e dhëmbëve dhe shkakton prishjen e dhëmbëve. Sipas Dr.Ehrlich, hunda shërben si një system filtrimi që ndihmon në filtrimin e baktereve dhe toksinave që mund të na sëmurin.

  • Problemet dentare që shkaktohen nga frymëmarrja me anë të gojës
  • Frymëmarrja me anë të gojës than pështymën duke i hequr dhëmbëve kështu efektin mbrojtës
  • Pështyma ka aftësi që të vrasë mikrobet në gojë të cilat prodhojnë acid
  • Në nivele normale pH në gojë është neutral 7.7
  • Nëse konsumoni lëng portokalli ose pije me gaz para se të flini ato gërryejnë smaltin e dhëmbëve tuaj.

Dr.Ehrlich theksoi gjithashtu se frymëmarrja me gojë ndikon më gjerë në trupin tonë. Duke qenë se frymëmarrja me anë të hundës na ndihmon që të balancojmë oksogjenin me dioksidin e karbonit dhe parandalon frymëmarrjen e tepërt.Si të fillojmë të marrim frymë me hundë

  • Ngrini kokën ndërsa flini
  • Trajnoni veten tuaj gjatë ditës duke mbajtur gojën mbyllur, mani një qëndrim të saktë dhe mbani një model të qëndrueshëm të frymëmarrjes
  • Flini në një anë ose përmbys jo me shpinë
  • Bëni aktivitet fizik
  • Largoni alergjenet nga shtëpia juaj
Previous ArticleNext Article