Chanel nuk do të përdorë më lëkurën e kafshëve ekzotike për koleksionet e lëkurës! 0

 

Vetëm këtë vit shumë firma të njohura të modës kanë adoptuat një qasje të re ndaj modës duke mos përdorur gëzof në koleksionet e tyre të gëzofit duke përfshirë këtu Burberry, Donna Karan/ DKNY, Donatella Versace dhe më i fundit Jean Paul Gaultier.Sot Chanel ka vendosur që të jalojë te burimet etike për krijimin e koleksioneve ndësa brandi njoftoi se nuk do të përdorin më lëkurë ekzotike në krijimet e ardhshme.
Bruno Pavlovsky, presidenti i Chanel zbuloi se po bëhet shumë i kushtueshëm përdorimi i lëkurave ekzotike që përfshin lëkurën e krokodilit, hardhucës dhe gjarprit duke prodhuar kështu një gjeneratë të re produktesh me copë në vend të lëkurës.

BURIMI/VOGUE

Previous ArticleNext Article