Këto janë 11 qytetet më të shtrenjta në botë

The Economist Intelligence Unit ka publikuar së fundmi listën e 10 qyteteve më të shtrenjta në botë në krye të të cilave qëndron Singapori, Parisi dhe Hong Kongu duke shënuar kështu herën e parë që tre kryeqytete të ndajnë vendet e para me njëra-tjetrën.

Po çfarë i bën ato më të shtrenjtat?

“Singapori vazhdon të mbetet ndër qytetet më të shtrenjta për disa kategori. Është vendi më i shtrenjtë në botë për të blerë apo drejtuar një makinë, për shkak të sistemit kompleks të drejtimit të mjeteve”, thotë Robert Wood- një ndër ekonomistët e faqes që ka publikuar listën. “Kostot e transportit në Singapor janë 2.4 herë më të larta se në Neë York. Krahas Seulit dhe Japonisë, Singapori dhe Hong Kong-u janë gjithashtu të shtrenjta për të blerë veshje dhe për të paguar kostot e shërbimit.

Dy qytetet amerikane në listë, Neë York-u dhe Los Angeles zënë respektivisht vendin e shtatë che të dhjetë në listë dhe asnjë prej tyre nuk përfhsihej në këtë klasifikim në vitin 2018.

Një ndër gjërat më të shtrenjta në qytetin e Neë York0ut për shembull? Një rerje flokëtsh për një grua që kushton mesatarisht 210 dollarë në Neë York, ndërsa në Singapor kushton 96 dollarë dhe në Paris 119 dollarë.Më poshtë renditja e plotë për 10 qytetet më të shtrenjta në botë:

1-Singapor, Singapor

2- Paris, Francë

3- Hong Kong, Kinë

4- Zyrih, Zvicër

5- Gjenevë, Zvicër

6- Osaka, Japoni

7- Seul, Korea e Jugut

8- Kopenhagen, Danimark

9- New York, SHBA

10 Tel Aviv, Izrael

11- Los Angeles, SHBA

Previous ArticleNext Article