Ismail Kadare fiton cmimin ‘Pak Kyongni 2019’ në Korenë e Jugut: në garë, 350 autorë!!!

Gara zgjati një vit rresht mes  350 autorëve të shquar botërorë. Në fund, juria e cmimitPak Kyongni“ në Korenë e Jugut u dorëzua përpara penës së Ismail Kadaresë. “Punimet e Kadaresë“, – thuhet ne njoftimin e bërë nga Kim Uchang, kryetar i komisionit përzgjedhës, “i bëjnë lexuesit të mendojnë dhe të ndiejnë fort marrëdhënien e tyre me ngjarje të caktuara të historisë”.

Ceremonia për dhënien e cmimit të shoqëruar edhe me një shpërblim financiar prej rreth 84 mijë dollarësh, do të zhvillohet në  26 tetor 2019. Çmimi u krijua në vitin 2011 nga Fondacioni Kulturor Toji, për të nderuar shkrimtaren e ndjerë koreane Pak Kyongni. Ai nderon çdo vit një shkrimtar të letërsisë botërore për ndikimin në kete fushë.

Previous ArticleNext Article