Meghan del hapur kundër mbretëreshës, për cfarë e akuzon!

Që Meghan Markle flet troç, ky fakt dihej, sidomos kur bëhet fjalë për të drejtat e grave, por që të arrish të akuzosh drejtëpërdrejt monarken dhe për më tepër për seksizëm, kjo s’kishte ndodhur kurrë më parë. Sipas saj, regullat e vendosura nga sovrania, mbi të cilat bazohet protokolli i oborrit mbrëteror janë diskriminuese. Janë pikërisht këto rregulla që e kanë tërbuar fare Meghani, duke e detyruar atë të largohet nga ky ambient.

Sipas të përditshmes Daily Express, Meghani i ka quajtur që në fillim mbytëse, të padurueshme, sidomos ato që i lënë shumë pak liri grave. Dhe në veçanti njëra, ajo e mbajtjes së fundit nën gju. Një grua në oborrin mbretëror s’mund të mbaj kurrë një fund sipër gjurit. Sipas Meghanit, kjo është e padurueshme, prek drejtpërdrejt lirinë personale të njeriut, dhe ka karakter të qartë seksist. Meghan Markle është përpjekur gjithmonë të luftojë për lirinë e shprehjes, fjalës dhe emancipimin e gruas.

Po sipas protokollit, është e ndaluar mbajtja e pantallonave, vetëm në rast eventesh që kanë të bëjnë me aktivitetet sportive në ajër të pastër, kurrë gjatë mbrëmjeve, xhinsave, minifundeve, getave ngjyrë mishi, këpucëve apo çizmeve me platformë në prani të mbretëreshës. Gjatë eventeve duhet patjetër të kesh një kapele. Pas orës 6 të pasdites, kush është e martuar duhet ta zëvendësojë kapelen me një kurorë. Zonjat e oborrit e kanë të ndaluar rreptësisht të qëndrojnë këmbë mbi këmbë, dhe në asnjë rast nuk duhet të dalin të shëtisin vetëm. Shumë prej këtyre rregullave nuk durohen nga gratë e zakonshme, dhe jo më nga rebelja Markle.

easy dinner ideas
Previous Article