KreuStil Jetese

3 Receta Vegane tepër të lehta për të nisur një stil të ri të të jetuarit

Po mendoni të provoni Janarin vegan? Lehtësohuni në muajin pa mish me tre receta të thjeshta me bazë bimore nga shefi i kuzhinës së re Ali Pumfrey. E stërvitur në Leiths, dhe me një CV që përfshin restorantet më të mira në Londër Andrew Edmunds, The River Café dhe Padella, kur biznesi i hotelierisë me qendër në Londër në Pumfrey u grumbullua gati brenda natës falë Covid-19, ajo mori goditjen dhe u zhvendos në Cornwall.

Tani, ajo po ofron një seri klasash gatimi në internet për ata që kërkojnë të fillojnë 2021 me një goditje shëndetësore (me bazë bimore ose ndryshe).

Image may contain: Food, Bread, and Pita

1 spec i kuq

1 shallot(lloj qepe)

1 thelbi hudër

1 tbsp cumin i grirë

1 tbsp piper i grirë

1 tbsp pure domateje

400g fasule kanelini

15g koriandër

1 lime (i shtrydhur)

100g djath vegan (i grirë)

2 petë tortilla të mëdha

Kripë dhe piper

Vaj Ulliri

Për mbushjen e petëve të Tortilla

Qëroni dhe prisni në copëza të vogla qepën. Shtoni një tbsp vaj ulliri në një tigan dhe vendoseni në një zjarr mesatar. Skuqni qepet në një tigan të madh për pesë minuta derisa të jetë i butë. prisni specin e kuq, shtojeni në qepën e butë dhe gatuajini për pesë minuta.

Qëroni dhe shtypni thelbin e hudhrës. Pasi speci i kuq të ketë zier, shtoni hudhrën e shtypur, erëzat dhe purenë e domates në tigan dhe gatuajeni për dy minuta.

Kulloni fasulet kanelini, duke mbajtur lëngun nga kullesa. Shtoni fasulet e kulluara së bashku me 8 tbsps të lëngut të fasules. Fërgoni fasulet për 10 minuta, duke i trazuar shpesh dhe derisa lëngu të avullojë.

Lani dhe zgjidhni gjethet e koriandrit dhe copëtojini. Shtoni gjethet e copëtuara në fasulet e gatuara të skuqura përsëri. Marinoni fasulet me lëngun e një lime dhe kripë dhe piper.

Për quesadillën

Vendosni një petë të tortilës në një mbulesë para jush. Në njërën anë, shtoni një shtresë me fasule të skuqura me speca të kuq, pastaj hidhni djathë të grirë. Mbështille petën e tortilës në gjysmë.

Vendosni një tigan të madh në një zjarr mesatar. Kur të jetë e nxehtë, shtoni gjysmën e tortilës dhe skuqeni për 3 minuta derisa të jetë djegur pak dhe të bëhet krokante. Me një spatul, ktheni tortilën nga ana tjetër. Skuqeni për tre minuta në anën e kthyer.

Shërbe menjëherë me një sallatë

3 patate të mëdha të ëmbla

3 degëza rosmarinë

3 thelbi të mëdha hudre

2 qepë (shallot)

2 tbsp vaj ulliri

10 domate të thara

75g gjethe të vogla spinaq

Për salcën

2 tbsp uthull molle

1 tbsp vaj ulliri

1⁄2 tsp sheqer kaster (ose shurup agrave)

1⁄2 tsp mustard me kokërr të madhe

kripë dhe piper

Ngroheni furrën në ventilator 180 ° C / 200 ° C / gaz 6.

Lani patatet e ëmbla dhe prejini ato në copa me madhësi të njëjta. Qëroni qepët dhe pritini në feta rreth 1⁄2 cm. Shtoni ato në një tepsi të sheshtë dhe vendosni patatet e ëmbla sipër.

Lyejini perimet e prera me vaj ulliri dhe përzieni që të lyen në mënyrë të barabartë. Zgjidhni gjethet nga degëzat e rozmarinës dhe shtoni gjethet në tepsi. Shtoni të gjithë thelpinjtë e hudhrës (me lëkurën) në tepsi. Piqeni në furrë për 20-30 minuta derisa patatja e ëmbël të jetë e butë dhe perimet të jenë karamelizuar pak.

Bëni salcën duke bashkuar të gjithë përbërësit dhe marinoni me kripë dhe piper.

Shtoni domatet e thara nga dielli dhe spinaqin e vogël në një tas të madh përzierjeje. Shtoni salcën, kripën dhe piperin dhe hidhni gjethet në salcë. Shtoni pataten e ëmbël të gatuar dhe qepët në tasin e përzierjes dhe hidhni për të kombinuar gjithçka. Shërbejeni të ngrohtë ose të ftohtë.

3cm xhinxher i freskët

1 thelbi hudre e madhe

1 spec djegës

250g kërpudha chestnut

1 kub me lëng perimesh

2 tbsp pastë miso

200g noodle orizi

4 qepë sezonale

3 karrota

100g spinaq i freskët

1-2 lime (i shtrydhur)

3 tbsp salce soje (ose tamari)

1 tbsp vaj susami

kripë dhe piper

Qëroni dhe copëtoni imët (ose grijeni) xhenxhefilin e freskët. Qëroni dhe shtypni thelbin e hudhrës. Prini specin djeges ne gjysem dhe largoni farat duke e copetuar me pas ne copeza te vogla.Prisni kërpudhat në feta.

Merrni një tenxhere të madhe dhe mbusheni me 1.4 litra ujë. Shtoni xhenxhefil të copëtuar, hudhër, djegës, kërpudha, kubik të lëngut të perimeve dhe pastë miso. Vendoseni tenxheren në vlim dhe ziejeni për 10 minuta.

Ndërkohë, përgatisni qepët e pranverës dhe karrotat. Hiqni fundin e rrënjës dhe pjesën e sipërme të gjelbër të qepës së pranverës dhe prijeni në feta të imta. Qëroni dhe grijini karotat.

Shtoni noodle në një enë të nxehtë dhe shtoni sipër tyre ujë të vluar. Lërini të qetësohen për tre minuta, duke përdorur lugë kuzhine për të hapur ‘folenë’. Sapo tenxherja miso e kërpudhave të ziejë për 10 minuta, ngrini makaronat e gatuara nga ena e nxehtë dhe transferojini në tenxhere.

Merrni tenxheren nga zjarri dhe përzieni qepët e prera të copëtuara, karotën e grire dhe spinaqin. Trazoni derisa spinaqi të digjet.

Shtoni lëngun e lime, salcën e sojës dhe vajin e susamit.Shijoni dhe marinoni me kripë dhe piper derisa të jetë gati për t’u shërbyer.

Tags:

Home bordo

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF