BE do të ndalojë regjistrimet e mjeteve me naftë dhe benzinë nga viti 2035

Udhëheqësit e Bashkimit Evropian prezantuan këtë të mërkurë planet për të luftuar ndryshimin e klimës. Për të reduktuar ndotjen duhej një plan konkret ndaj Komisioni vendosi që nga viti  2035 e më tej do të ndalohet regjistrimin e automjeteve që punojnë me naftë dhe benzinë.

Propozimi u bë nga Ursula von der Leyen, dhe nga vitit 2035 e në vijim për të ngarë një makinë në vendet e BE-së do të duhet patjetër të jetë elektrike, përndryshe askush nuk do ta regjistrojë.

FILE PHOTO: A woman holds a cable to charge a Renault Kangoo ZE electric utility vehicle at a Renault dealership in Cagnes-Sur-Mer, France, October 22, 2020. REUTERS/Eric Gaillard/File Photo

Vendimi për të hequr nga qarkullimi makinat me djegie është marrë prej kohësh, por Von der Leyen u shpreh se një datë fikse ishte e nevojshme.

Previous ArticleNext Article