Jeff Bezos jep një miliard dollarë për të mbrojtur tokën dhe detin

Jeff Bezos vazhdon punën e tij madhështore për të kundërshtuar efektet katastrofike të ndryshimit të klimës. Përmes fondit të krijuar “Bezos Earth Fund”, themeluesi i Amazon ka vendosur të ndajë një miliard dollarë për të mbrojtur tokën dhe detin. Qëllimi është të mbrojë 30% të planetit deri në vitin 2030, në përpjekje për të parandaluar zhdukjet masive. Fondi Bezos Earth nuk identifikon grupet ose iniciativat për të cilat synohen këto fondet: “Ne do t’i japim përparësi zonave që janë të rëndësishme për biodiversitetin dhe do t’i japin rol kryesor komuniteteve lokale”, shpjegoi Bezos.

Previous ArticleNext Article