FDA miraton dozën e tretë të Pfizer; ja cilat mosha përfshihen

SHBA-ja ka miratuar dozën e tretë e vaksinës Pfizer për personat mbi 65 vjeç dhe ata që kanë sëmundje kronike. Në njoftimin e Administratës Amerikane të Ushqimit dhe Barnave (FDA) rekomandohet që doza e tretë të kryhet 6 muaj pas dozës së dytë.

Në një dokument të lëshuar më herët nga nga FDA-ja thuhej se doza e tretë e vaksinës së Pfizer-it ndaj COVID-19 e rrit imunitetin kundër virusit, pavarësisht se edhe regjimi me dy doza siguron mbrojtje të mjaftueshme kundër rasteve të rënda të sëmundjes.

 

Previous ArticleNext Article