KreuFashion

Ja sa gramë sheqer duhet të konsumoni në ditë!

Për një kohë të gjatë kemi treguar kujdes ndaj yndyrnave në dietën tonë ushqimore, por në të vërtetë është sheqeri vrasësi i vërtetë i shëndetit tonë. Veçanërisht, sheqeri i shtuar në ushqimet e përpunuara.

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka arritur në përfundimin se sasia maksimale e lejueshme e sheqerit duhet të korrespondojë me 10% të  energjisë së marrë totale. Kujdes kur e teproni në mënyrë të pandërgjegjshme!

Një lugë e vogël kafeje përmban katër gramë sheqer dhe që të shpëtoni nga rreziku atëherë nuk duhet kurrsesi të konsumoni më tepër se 5-8 lugë të tilla në ditë.

Nëse mendoni se i merrni mesatarisht rreth 10 gramë me drithërat në vaktin e mëngjesit, atëherë duhet që të bëni kujdes gjatë vazhdimësisë së ditës.

Bordo
Gusht - No.61

SHKARKO VERSIONIN PDF