Audrey Hepburn; 14 ‘look’ që nuk do të harrohen kurrë!

Fuqia e Audrey Hepburn qëndron në figurën e saj universale, të futur në mënyrë të përsosur në historinë e modës: veshjet e saj në ekran dhe në jetën private janë të përjetshme, dhe simboli i ndryshimeve në modë që ndodhën në gjysmën e dytë të shekullit të 20-të.

Fotografitë që promovojnë Mëngjesin në Tiffany (1961) zbukuruan muret e dhomës së gjumit të mijëra adoleshentëve dhe shumë prej rrobave që ajo vesh në filmat e saj – të tilla si fustani i vogël i zi i veshur nga Holly Golightly dhe turtleneck i thjeshtë që ajo mban në Hirushja në Paris ( 1957) – janë bërë veshje ikonike.

Rezultati është një portret intim dhe prekës i aktores, e cila ka lindur në Belgjikë dhe ka përjetuar dramën e pushtimit gjerman të Hollandës gjatë Luftës së Dytë Botërore. Në adoleshnecë Hepburn vuante nga kequshqyerja për shkak të mungesës së ushqimit.

Dhe talenti natyror i yllit për performancën u bë një mënyrë për të gëzuar shpirtrat, por edhe për të mbledhur para për të mbështetur rezistencën holandeze: Audrey kryente vallëzim në ngjarje sekrete, të arritshme vetëm me ftesë, ku grumbulloheshin fonde për ata që ai po luftonte kundër nazistëve.

 

 

Previous ArticleNext Article