Mësoni më shumë rreth personalitetit tuaj; thjesht duke parë formën e hundës!

Pak kohë më parë, pasi kreu një studim gjithëpërfshirës, ​​një studiues zbuloi se ka 14 lloje të ndryshme hundësh rreth Evropës dhe Mesdheut. A mund të ketë lidhje tipat apo format e hundës me personalitetet tona?! Jo gjithmonë, ama ndonjëherë studiuesit kanë arritur të përshkruajnë tipare të karakterit të një individi, duke u nisur nga forma e hundës. Për ta iluastruar ne gjetëm disa personazhe shqiptarë me karakteristika të veçanta në formën e hundës, ama kuptuam që të paktën në radhët e personazheve publik, hunda është pothuajse perfekte dhe e patëm të vështirë të gjenim një hundë me kurriz, të ç’regullt apo të madhe….

Hundë Romaku

Njerëzit me këtë lloj hunde të zgjatur, me një majë të pjerrët poshtë, janë të guximshëm dhe kanë aftësinë për të marrë vendime dhe për të menduar qartë në jetë. Ata janë gjithashtu njerëz shumë ambiciozë që duan një sfidë të mirë.

Hundë e shkurtër

Një hundë e shkurtër zakonisht gjendet tek njerëzit që kanë vetëvlerësim të ulët. Ata shpesh shprehin mendime që nuk janë përfundimtare ose janë shumë të ngushta. Ata kanë një farë dashurie për lirinë, por mund të jenë edhe xhelozë.

Hundë shqiponjë

Hunda në formën e sqepit të shqiponjës shpesh tregon se një person është strategjik. Ai është gjithashtu një shenjë e një personi që është sipërmarrës dhe ka shumë prirje mendore, si dhe shumë qëndrueshmëri.

Hundë e sheshtë

Ata që kanë këtë lloj hunde të vogël, me një majë drejtuar lart që shpesh i bën të dukshme vrimat e hundës, priren ta kenë të vështirë të arrijnë pjekurinë shpirtërore dhe fizike. Ata pretendojnë të jenë të ditur për botën dhe të gjitha llojet e njerëzve, kur në fakt janë të lumtur, gjë që ndonjëherë mund t’i vendosë ata në një vend të ngushtë.

Hundë celestiane (me majë të ngritur):

E ashtuquajtura hundë qiellore është e ngjashme me hundën e sheshtë. Sidoqoftë, maja është vertikale dhe e rrumbullakosur. Shpesh do të thotë që njerëzit që e kanë atë priren të jenë praktikë, të besueshëm dhe të ekuilibruar.

Hunda greke (e drejtë)

Njerëzit me hundë të drejtë kanë tendencë të mendojnë qartë dhe të jenë tolerantë. Ata janë këmbëngulës në atë që synojnë të bëjnë dhe konsiderohen të besueshëm. Konsiderohen si persona që pëlqejnë artin. Burrat me hundë të drejtë zakonisht punojnë në media, drejtojnë biznese ose i përkushtohen arteve. Gratë zakonisht janë të vetëpunësuara, ose si sekretare personale ose modele.

Hundë grep

Hunda e grepit është e zakonshme tek njerëzit që aspirojnë të arrijnë sukses. Gratë që kanë hundë me grep mund të shkëlqejnë në arsim dhe mund të zhvillojnë një instinkt të fortë për të gjetur mundësi të mira biznesi.

Hundë me ‘kurriz’

Kjo është një lloj hunde që gjendet më shpesh tek burrat. Njerëzit me këtë formë hunde janë zakonisht bujarë, emocionalë dhe të ndjeshëm, por edhe të kujdesshëm, pasi nuk u pëlqejnë spekulimet. Në jetën e tyre private, ata janë të gatshëm të ndihmojnë të tjerët. Gratë me këtë lloj hunde mund të zhvillojnë aftësi të mëdha në fushën e ekonomisë shtëpiake dhe në fusha të tjera të ngjashme, si menaxhimi i hotelit.

Hundë e ç;rregullt 

Një hundë e çrregullt simbolizon një karakter teorikisht të fortë dhe kokëfortë, por në të vërtetë, kjo nuk është asgjë më shumë se një fasadë. Pasi ta keni kapërcyer atë pikë, njerëzit me hundë të çrregullt janë zakonisht shumë bujarë.

Hundë e pjerrët

 

Hunda e sheshtë tregon se njerëzit kanë shumë lloje të ndryshme të aftësive dhe se ata duan të argëtohen, edhe nëse kur nuk i njihni shumë mirë ata duket se kanë një perspektivë të caktuar pesimiste për jetën.

Hundë e ngushtë

Njerëzit me hundë të ngushtë përfaqësojnë vetëbesim. Ata zakonisht priren të jenë kokëfortë, të prekshëm dhe kanë një interes të veçantë për çështjet shpirtërore.

Hundë e lartë

Njerëzit që kanë këtë formë hunde zakonisht shfaqin një kuptim të gjerë të artit dhe estetikës. Ata janë shpirtra disi krenarë, por të shqetësuar që vlerësojnë kohën që mund të kalojnë vetë në vetmi.

Shënim: fotot e personazheve janë thjesht ilustruese, pra nuk do të thotë se po përshkruajmë personalitetet e tyre

 

 

easy dinner ideas
Previous ArticleNext Article