Brenda 9 shtëpive të artistëve dhe shkrimtarëve të shquar

Nëse shtëpitë tona pasqyrojnë karakterin tonë, atëherë shtëpia e një artisti ka të ngjarë të jetë veçanërisht intriguese. Një libër i ri, Jeta takon artin: Brenda shtëpive të njerëzve më krijues në botë, hap dyert të një koleksioni të brendshëm që në një moment u përkisnin artistëve, skulptorëve, muzikantëve ose shkrimtarëve të famshëm.

Shtëpia e mesit të shekullit të projektuesit dhe arkitektit danez Finn Juhl ende ndihet çuditërisht moderne

Vila familjare e ndërtuar nga arkitekti Otto Wagner tani është plot me vepra arti nga pronari i saj pasues Ernst Fuchs


Mjeshtri flamand Rubens jetonte në një shtëpi me proporcion elegant në Antwerp


Shtëpia e skulptorit Gustav Vigeland bën kontrast me artin e tij të bollshëm


Dramaturgu dhe poeti gjerman Friedrich von Schiller vdiq vetëm tre vjet pasi bleu shtëpinë e tij të qytetit në Weimar

Shtëpia në jug të Francës ku jetonte dikur artisti Jean Cocteau njihet si Vila e Tatuazheve


Shtëpia e madhe Leighton në Londër pasqyron udhëtimet e artistit Lord Leighton


Shtëpia Organike e stilistit meksikan Javier Senosiain i ngjan një rrjeti shpellash


Shtëpia e qeramistit Kawai Kanjirō në Kioto pasqyron ngjyrat tokësore dhe format organike të zanatit të tij

Previous ArticleNext Article