9 Trendet e dizajnit të brendshëm që nuk sjellin asgjë tjetër përveç telasheve

Në revista, shtëpitë dhe apartamentet gjithmonë duken perfekte. Shumë njerëz janë të frymëzuar nga fotografitë dhe përpiqen t’i sjellin këto ide në jetën reale. Dhe kur e bëjnë këtë, ata hasen me problemet për të cilat zakonisht projektuesit nuk flasin.

1. Tapetet me fibra të gjata

14 Interior Design Trends That Bring Nothing but Trouble

Qilimat me fibra të gjata bëhen me shumë pluhur, prandaj duhen pastruar më shpesh. Edhe kafshët shtëpiake i duan shumë këto qilima. Një disavantazh i madh është se fijet sheshohen me kalimin e kohës, kështu që qilimi nuk duket i ri për një periudhë të gjatë kohe. Pastrimi me fshesë korenti mund të ndihmojë, por jo për shumë kohë.

2. Dera në çdo dhomë

14 Interior Design Trends That Bring Nothing but Trouble

Jo çdo dhomë ka nevojë të ketë një derë. Dyert zënë shumë hapësirë, zakonisht një cep të tërë. Duhet të keni kujdes edhe me dyert në korridoret e ngushta. Nëse mund të shmangni një derë, për shembull, në dhomën e ndenjes ose kuzhinë, është më mirë ta bëni këtë. Një alternativë e lirë është një perde ose një derë e palosshme.

3. Tavolinë xhami

14 Interior Design Trends That Bring Nothing but Trouble

Xhami gjithmonë do të ketë njolla që nuk hiqen lehtë. Nuk ka asnjë mënyrë që të shmangni gërvishtjet ose shenjat e tjera. Dhe ato janë veçanërisht të dukshme në një sipërfaqe të errët.

14 Interior Design Trends That Bring Nothing but Trouble

Ju mund të shihni këmbët e njerëzve nën këto tavolina dhe rrëmujën Tavolinat e xhamit nuk janë aq të qeta. Nëse përdorni copa dhe peceta nën gota dhe pjata, mund të shmangni zhurmat e mëdha.Por temperaturat e larta ose dëmtimi i papritur mund të shkaktojë që tavolina të shpërthejë në një mijëra copa. Dhe kjo mund të ndodhë në çdo moment.

14 Interior Design Trends That Bring Nothing but Trouble

4. Lavaman pranë dritares

14 Interior Design Trends That Bring Nothing but Trouble

Larja e enëve ndërsa shijoni pamjen nga dritarja është një ide e shkëlqyer. Por komentet nga njerëzit që kanë projektuar apartamentet e tyre si kjo thonë se ka shenja në dritare që duhen pastruar gjatë gjithë kohës. Përveç kësaj, shumë njerëz vendosin koshin e plehrave nën lavaman dhe ka radiatorë nën dritare. Pra, mund të ketë erë të pakëndshme. Dhe një gjë më shumë – si do ta lani pjesën e jashtme të dritares?

5. Mobilje të bardha

14 Interior Design Trends That Bring Nothing but Trouble

Mobiljet e bardha duken shumë mirë, por me kalimin e kohës njerëzit e kuptojnë që këto mobilje duhet të pastrohen gjatë gjithë kohës. Si një alternativë, dizajnerët sugjerojnë përdorimin e ngjyrave të thella blu ose jeshile të errët që krijojnë një atmosferë të mirë dhe nuk kërkojnë aq shumë punë të vështirë. Meqe ra fjala, dizajni i bardhë nuk është aq interesant sa një dizajn me një spërkatje të ngjyrave.

6. Një vaskë në këmbë

14 Interior Design Trends That Bring Nothing but Trouble

Këto vaska elitare kërkojnë shumë hapësirë ​​dhe një dizajn të veçantë. Duhet ta kuptoni që do të duhet të qëndroni ulur ose shtrirë në këto vaska. Dhe nëse doni të bëni një dush në këmbë, do t’ju duhet një perde rreth gjithë vaskës për të parandaluar rrjedhjen e ujit.

7. Muret prej dërrase te zeze

14 Interior Design Trends That Bring Nothing but Trouble

Eshtë një ide vërtet e modës për të bërë mure dërrase. Por kur i përdorni në mënyrë aktive, ka shumë pluhur shkumësi në dysheme dhe përreth të gjithë banesës. Dhe nëse vendosni të dekoroni apartamentin dhe të ndryshoni ngjyrën e murit, do të zbuloni se këto mure janë të vështirë të lyhen me një ngjyrë tjetër.

8. Dyert me xham

14 Interior Design Trends That Bring Nothing but Trouble

Avantazhi kryesor i xhamit është ta bëjë hapësirën vizualisht më të madhe duke rritur sasinë e dritës në dhomë. Dyert prej xhami kërkojnë shumë kujdes sepse të gjitha llojet e papastërtive dhe gjurmëve të gishtërinjve janë lehtësisht të dukshme mbi to.

14 Interior Design Trends That Bring Nothing but Trouble

9. Lavaman mbi lavatriçe

14 Interior Design Trends That Bring Nothing but Trouble

Kjo zgjidhje ka avantazhet dhe disavantazhet e saj. E mira: kursen shumë hapësirë ​​jo vetëm në banjë por në përgjithësi sepse shumë njerëz duhet të vendosin lavatriçe në kuzhinat e tyre. Gjithashtu, këto lavamanë nuk janë kurrë shumë të thella, dhe ju duhen çezmat speciale për to.

14 Interior Design Trends That Bring Nothing but Trouble
easy dinner ideas
Previous ArticleNext Article