Fotografi: Anija që bllokoi Kanalin e Suezit më në fund në lëvizje

Pas gati një javë bllokimi të Kanalit të Suezit, një anije kontejnerësh me gjatësi 400m (1,300ft) më në fund është përsëri në lëvizje. Ever Given, i operuar nga Evergreen Marine Corp, u bllokua të Martën e kaluar gjatë një stuhie rëre. Për ditë me radhë ajo ishte vendosur në mënyrë diagonale në një nga korsitë kryesore të transportit në botë, duke bërë që trafiku të ndërtohej dhe anijet e tjera të ndryshonin drejtim. Por tani, pas një operacioni që përfshin anije tërheqëse dhe pastrim, anija është zhvendosur plotësisht dhe po shkon drejt veriut.

The Suez Canal blocked by the large container ship Ever Given
Suez Canal Authority officials visit the stranded ship
Tugs try to move the Ever Given
A ship dredges
A tug tries to pull the Ever Given clear from the bank of the Suez Canal (25 March 2021)
The container ship the Ever Given is seen after being dislodged from the Suez Canal
Onlookers watch as a container ship stuck for days in the Suez Canal resumes its travel
File image of cargo ships transits the Suez Canal near Ismailia, Egypt
Ship passes under a bridge on the Suez Canal in 2017
Previous ArticleNext Article