Pse regjisorja Zhao bëri histori në Oscars 2021!

Para të Dielës ju mund ta keni njohur Chloe Zhao thjesht si regjisoren e “Nomadland” por sot pas përfundimit të  Oscars 2021, Zhao sapo bëri histori.  Zhao e lindur në Pekin fitoi çmimin e regjisores më të mirë në Oskar 2021, duke mundur Emerald Fennell dhe David Fincher, ndër të tjerët. Fitorja e bën atë gruan e parë me ngjyrë që merr çmimin, dhe vetëm gruan e dytë në historinë 93-vjeçare të Akademisë, pas Kathryn Bigelow për The Hurt Locker të vitit 2008.

“Kjo është për këdo që ka besimin dhe guximin për të mbajtur mirësinë në vetvete dhe për të mbajtur mirësinë për njëri-tjetrin, pa marrë parasysh sa e vështirë është ta bësh atë. Ju më frymëzoni të vazhdoj. Faleminderit.”; ,” tha Zhao pasi mori trofeun mbrëmjen e së dielës

Filmi që i dha asaj arritjen: Nomadland, një dramë soditëse e vendosur në Midëest të Amerikës që fitoi edhe fotografinë më të mirë. Filmi ka në qendër Fern, e luajtur

Previous ArticleNext Article