Ekziston një qytet i vogël magjik në Hollandë ku rrugët janë bërë prej uji!

Ka vende në këtë botë që janë kaq surreale dhe të bukura saqë kur shikon për herë të parë fotot e tyre natyrisht supozon se ato duhet të jenë nga një set filmik. Por ndërsa qyteti i vogël Giethoorn në Hollandën veriore mund të duket sikur është ndërtuar për një film të bazuar në përrallë për fëmijë, kjo lagje e magjepsur që është ndërtuar mbi një rrjet kanalesh të ngushta është në të vërtetë plotësisht e vërtetë.

Me një popullsi prej vetëm 2,600 , Giethoorn është lloji i fshatit piktoresk, i qetë që shumica e njerëzve mund ta ëndërrojnë vetëm. Edhe faqja e saj e internetit thotë se “tingulli më i lartë që normalisht mund të dëgjoni është përplasja e krahëve të një rosë ose zhurma e bërë nga zogjtë e tjerë”.

Dhe ndërsa është aq e largët sa që edhe postieri raportohet se dërgon postën me puntatë (një varkë me fund të sheshtë, të prerë katror), ajo është mjaft e arritshme me makinë nga Amsterdami dhe përmban një shumëllojshmëri të B&S simpatike, kështu që ju patjetër të ndaleni gjatë vizita tjetër në Evropë.

Ose thjesht mund të kënaqesh me fotot, të mbyllësh sytë dhe të imagjinosh veten duke kaluar butësisht shtëpitë me çati me kashtë dhe urat prej druri, nën rrezet e buta të diellit në mëngjes herët.

Previous ArticleNext Article