Specialisti zbulon: Dëmi i Facebook nuk ishte aspak aksidental!

Roger McNamee, zbuluesi guximtar i Facebook Frances, Haugen konfirmon se dëmet nga Facebook nuk janë një aksident, por rezultat i pashmangshëm i një dizajni të rrezikshëm.
Pesë vjet më parë, Roger McNamee filloi një mision për të ndihmuar Facebook të ndryshojë kulturën, modelin e biznesit dhe algoritmet e tij.

“Unë kam qenë i përfshirë me kompaninë në ditët e para të saj si këshilltar dhe investitor. Që atëherë, unë, por dhe shumë të tjerë i kemi bërë presion themeluesit të Facebook Mark Zuckerberg dhe shefit të operacionit Sheryl Sandberg për të reformuar Facebook. Kam komunikuar me ta privatisht. Kam folur në publik. Kam shkruar për TIME në vitin 2019, duke i kërkuar Facebook dhe Silicon Valley të miratojnë teknologji të drejtuar nga njerëzit mbi algoritme krijuese, të rrezikshme. Asgjë nuk ndodhi. Tre javët e fundit kanë ndryshuar lojën, “shkruan ai.

“Zbuluesi guximtar i Facebook Frances Haugen ka transformuar bisedën rreth reformës së facebook, duke arritur më shumë sesa ajo që unë dhe të tjerët kishim arritur në vite përpjekjesh. Dokumentet që ajo siguroi në serinë” Files Facebook “të Wall Street Journal konfirmuan se dëmet nga Facebook dhe modeli i biznesit nuk është një aksident, por më tepër rezultat i pashmangshëm i një dizajni të rrezikshëm. Në shumë raste, tregojnë dokumentet, Facebook zgjodhi të dyfishohej pavarësisht nga vetëdija për dëmin që po shkaktonte dhe presionin për ndryshim. Është e qartë se politikëbërësit  dhe mediat në mënyrë të vazhdueshme kanë nënvlerësuar kërcënimin e paraqitur nga Facebook.

easy dinner ideas
Previous ArticleNext Article