KreuCelebrity

Nga Marilyn Monroe te Elvis Presley, cilat ishin pjatat e preferuara të yjeve të mëdhenj!

Nga Marilyn Monroe te Elvis Presley, cilat ishin pjatat e preferuara të

Në librin e plotë të recetave, në Fjalorin e papërmbajtshëm të tregimeve në kuzhinë, një perlë letrare e shkruar nga Paola Trifirò Siniramed dhe botuar nga shtëpia botuese Cairo në Itali, mund të gjeni një përzierje vërtet të shijshme e kurioziteteve të kuzhinës, me një pjatë anësore të ilustrimeve që i japin akoma më shumë shije kësaj pjate kryesore të letërsisë gastronomike.

Elvis donte vetëm ushqimin e vërtetë amerikan, thotë autorja i Fjalorit të papërmbajtshëm të tregimeve në kuzhinë, sipas balkanëeb.com. “Kuzhinierja e tij legjendare Mary, në Graceland, i bëri sanduiçe me banane dhe gjalpë, copë mishi që është mish, copa derri me një salcë të trashë dhe të errët, fasule dhe pulë me bollëk dhe, natyrisht, hamburgerë ose cheeseburgers, për të përfunduar në ëmbëlsira me karamel”. Këtu zgjidhet misteri i kilogramëve të shumtë që Elvis mori në fazën e dytë të karrierës së tij. Në një intervistë të vitit 1952, Marilyn Monroe tha se e fillonte çdo ditë me një gotë qumësht të ngrohtë me një vezë të rrahur, e ndjekur nga një multivitaminë.Me sa duket ajo i donte biftekët e pjekur në skarë, qengjin dhe mëlçinë, të shoqëruar me karota dhe në mënyrë të pashmangshme nga shampanja Dom Perignon, e preferuara e saj absolute. Njerëzit glamour e duan sallatën Ëaldorf, por ndoshta ata nuk e dinë se është një krijim që doli nga restoranti i hotelit shumë të famshëm Waldorf-Astoria, hoteli luksoz në Nju Jork.

Midis shumë rezidentëve të shquar të këtij hoteli, bien në sy Nikola Tesla, Cole Porter, Bertie Charles Forbes (themelues i revistës me të njëjtin emër), gangsterët Frank Costello, Benjamin “Bugsy” Siegel dhe Charles “Lucky” Luciano dhe madje edhe Paris Hilton, e cila që fëmijë jetoi për një kohë të gjatë në këtë hotel. Edhe vetë Marilyn qëndroi në këtë hotel për disa muaj në 1955, megjithatë në një kohë krize ajo u detyrua të transferohej në një hotel tjetër në Nju Jork, sepse Waldorf-Astoria ishte bërë shumë i shtrenjtë për të.“Sallata Ëaldorf bazohet në selino dhe bën një pjatë shumë të këndshme të freskët, por tërheqja e ndaj saj shkon përtej. Kështu e quajti krijuesi i saj, në fund të shekullit XIX, Oscar Tschirky, mjeshtër i restorantit të hotelit të famshëm Ëaldorf Astoria në Nju Jork. Nuk ka asnjë film, veçanërisht ata të viteve 1940 dhe 1950, ku ky hotel nuk shfaqet në një mënyrë ose në një tjetër, i cili duket se e ka marrë emrin nga fshati Waldorf në Gjermani, atdheu i familjes Astor, deri në kohët ndër më të rëndësishmet në Shtetet e Bashkuara, praktikisht zonja e Manhattanit dhe Hotelit.

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF